Zobacz pełną wersję : Ztrasznie zamul
Witam.
Mam takie pytanko mianowicie co moze byc powodem ze Auto do 100 sie jako tako zbiera .. a od 100 np do 130 - 140 noo ni hu hu nie umie sie zebrac rozwija ta predkosc potwornie wolno a kolo 120 licznik wsumie stoi i do 130 czeka sie i czeka ... a pedal gazu max .. na 4 krece go do okolo 100 potem 5 bieg Silnik 1.6 105KM Silnik D16Y7 dodam ze wczesniej mialem inna Hanke z silnikiem 1.4 90km i o wiele lepiej szla niz ta 1.6 ;/ ... prosze o pomoc dziekuje
A na którym biegu i jaki masz silnik?
Bo nie podajesz żadnych informacji a zadajesz pytanie i nie wiadomo jak Ci odpowiedzieć:confused:
sorki ^^ juz edytowalem ;P
A jak się zbiera na innych biegach?
1-2-3-4 *****iscie ... 5 kapsko ;/
Jakby na wszystkich było słabo to może zapchany katalizator. A jak tylko na 5 to nie wiem...
Moim zdanie wszystko jest jak najbardziej w normie. D16Y7 ma długą skrzynię, dlatego jak chcesz się rozpędzić to na 4 a 5 jest raczej od podtrzymywania prędkości, a nie do bicia rekordów :p
hmm czyli krecic do 120 na 4eczce a potem 5 i powoli rozwijac predkosc ? czyli tak ma byc ? dziwnie ;p
na 4 to v-max pewnie wyciągniesz..ja (1.4) na 3 biegu łapie 145km. 5bieg to w Hani służy do utrzymywania prędkości (oczywiście z silnikami mniejszych mocy:))
yhmmm czyli wszystko w pyte :P Thx za info :P panowie ;p
To honda więc jej potencjał jest w wysokich obrotach jeśli chcesz poszaleć to niestety do 6tys trzeba kręcić i dopiero zmieniać bieg..
U mnie jest podobnie. Pierwszym razem też myślałem, że coś jest nie tak. 5 bieg poprostu służy do utrzymywania prędkości wtedy są mniejsze obroty i mniejsze spalanie. Na 4 można spokojnie cisnąć do 140 - 150.
ja przy 1.4 90KM na 4 miałem 175Km po wrzuceniu 5 nie dało się utrzymać prędkości choć prawie 170 miałem i nie dało rady się już rozbujać.
ja przy 1.4 90KM na 4 miałem 175Km po wrzuceniu 5 nie dało się utrzymać prędkości choć prawie 170 miałem i nie dało rady się już rozbujać.
Ja wrzucałem 5 przy 160 i jeszcze dawalo sie do 175 rozbujać i to załadowanym autem :)
hmm a nie katujemy silnika krecac tak dlugo go na 4 biegu ??? przeciez silnik sie az prosi o zmiane biegu ^^
Nie bo to silnik Hondowski, on się prosi o wysokie obroty. Wiadomo, że spalanie wtedy rośnie no ale cuż, dzwięk motoru jest na tyle przyjemny, że wybaczam mu te większe spalanie. :)
hmm Ok jutro wytestuje do oporu na 4 biegu obadam i napisze ^^ :D ale ****.. nie chce mi sie w to wierzyc przeciez on tak bedzie wyl i prosil o zmiane ze szok ^^ heh ok ale nie kluce sie z majstrami :P jutro test ;p
Czekamy na relację z testów. W razie czego to "nie ponosimy odpowiedzialnośći za wyrządzone szkody" ^^
xDDD hehe spoko spoko :P mam nadzieje ze pojdzie gladziutko :P
z twoich problemów które przedstawiłes w ostatnich dniach. Wychodzi że masz za słabe wtryski gazu i mogło Ci już wydmuchac uszczelke
moze i tak :) ale juz sie nie martwie za 3 tygodnie jade do PL na urlop i silniczek do remonciku tak samo gaz ;p licze ze w 3000zl sie zmieszcze ;p
Tylko nie babraj się z tanimi zamienikami, później się to zemści
Temat rozwiazany :P wszystko gra :P test przeszedl pozytywnie :p na 4 biegu idzie jak burza na 5 pod3manie predkosci pozdrO :p
Temat rozwiazany :P
Zamierzasz pochwalić się jak?
Chodzi mu chyba o to, że test przebiegł pomyślnie, a nie, że coś dłubał co dało oczekiwany efekt.
Chodzi mu chyba o to, że test przebiegł pomyślnie, a nie, że coś dłubał co dało oczekiwany efekt.
Dokladnie nic nie dlubalem;D chodzilo o test predkosci i przyspieszenia :P jak wyżej koledzy pisali :p
Aaaaa, ale ze mnie gapa....;)
marnym 1.4 90KM spokojnie można na 5 biegu go rozbujać powyżej 190km/h (wg wskazań licznika). Fakt że trochę to trwa, ale się da. Nie mówcie mi że po wrzuceniu 5 biegu nie da się pojechać szybciej, o opinii że prędkość tylko spada już nie wspomnę.
marnym 1.4 90KM spokojnie można na 5 biegu go rozbujać powyżej 190km/h (wg wskazań licznika). Fakt że trochę to trwa, ale się da. Nie mówcie mi że po wrzuceniu 5 biegu nie da się pojechać szybciej, o opinii że prędkość tylko spada już nie wspomnę.
190 km/h to chyba z dobrym wiatrem i ze sporej górki :) Na 5 można się rozpędzać ale powyżej 150 km/h nie ma przyśpieszenia na tyle dobrego żeby kogoś wyprzedzić dlatego lepiej użyć 4 biegu. W ogóle to nie jest samochód do jeżdzenia takimi prędkościami.
Potem są przekłamania na liczniku stąd te 190, a nawet 200 ; ) GPS do auta i wtedy można się chwalić.
u mnie już przy 50-100km jest o 5km zawyżane na liczniku a przy 140 to już tak 7-8km.bynajmniej według gps który też pewnie ma małe niedokładności..