PDA

Zobacz pełną wersję : pompki od spryskiwaczy?

data1985
25-07-12, 05:16
Szperał ktoś z was może przy pompkach od spryskiwaczy?

Problem mam w tym że słyszę jak pompki pracują a nie leci nic na szyby. Dysze nie są zapchane, wężyki też nie. Dmuchając powietrze słyszę jak płyn w spryskiwaczach buzuję ale w 2gą stronę podczas ssania pompki nie puszczają w ogóle płynu do wężyków. W czym może być problem? elektryka źle podpięta czy bardziej pompki pomimo pracy nadają się do wymiany?

Czy w Civic był montowany zaworek zwrotny do pompek spryskiwaczy żeby nie cofało płynu ? Honda była robiona więc może ktoś tam coś że powietrze może wejść do zbiornika a nie chce wyjść....

wrcsti
25-07-12, 08:03
Może odwrotnie podpiete przewody do pompki( o ile jest to możliwe:confused:)

skorpion7
25-07-12, 09:48
Może odwrotnie podpiete przewody do pompki( o ile jest to możliwe:confused:)

inaczej to chyba się nie da bo jest kostka.

Zaworek zwrotny u mnie był pod maską na przednie dysze ale jak kupiłem to był zepsuty (ewentualnie to był tylko trójknik nie wiem) w każdym bądź razie wymieniłem go. Na tył nie wiem gdzie jest zaworek mało się używa to olałem.

Co do problemu to podejrzewam że pompka ma zepsuty wirnik i nie pompuje. To że silnik chodzi nie musi oznaczać, że wirnik się kręci. Jest jeszcze opcja, że nie daje rady pompować ze starości albo ktoś wsadził jakieś cudo z inneog auta.

data1985
25-07-12, 16:10
inaczej to chyba się nie da bo jest kostka.

Zaworek zwrotny u mnie był pod maską na przednie dysze ale jak kupiłem to był zepsuty (ewentualnie to był tylko trójknik nie wiem) w każdym bądź razie wymieniłem go. Na tył nie wiem gdzie jest zaworek mało się używa to olałem.

Co do problemu to podejrzewam że pompka ma zepsuty wirnik i nie pompuje. To że silnik chodzi nie musi oznaczać, że wirnik się kręci. Jest jeszcze opcja, że nie daje rady pompować ze starości albo ktoś wsadził jakieś cudo z inneog auta.

Zgadza się. Silniczek przedni tylko pracował a pompka nie pobierała płynu w ogóle. Z tyłu pompka była oka ale tam wężyk był zapchany. Póki co problem rozwiązałem przepinając wężyk ze sprawnej pompki na przednią szybę a 2gą zaślepiłem bo wężyk na tył był za krótki. Bądź co bądź na przód zaczną chlapać jak się zacznie więc tylna szyba może poczekać na lepsze czasy :)

Marcin1387
27-02-21, 20:16
A ma może ktoś z was zdjęcie tego zaworka jak dokładnie wygląda trójnik czy inaczej zaworek zwrotny

login
28-02-21, 09:38
A ma może ktoś z was zdjęcie tego zaworka jak dokładnie wygląda trójnik czy inaczej zaworek zwrotny

A może najpierw "Dzień Dobry!" albo coś w podobie w odpowiednim miejscu na forum?!

Radzyn
28-02-21, 12:41
A może najpierw "Dzień Dobry!" albo coś w podobie w odpowiednim miejscu na forum?!

E tam, po prawie 9 latach od poprzedniego wpisu w tym wątku po prostu gość myślał że nikt się nie kapnie... ;)

login
28-02-21, 14:42
E tam, po prawie 9 latach od poprzedniego wpisu w tym wątku po prostu gość myślał że nikt się nie kapnie... ;)

Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno, że będzie zawiedziony.
:p
A swoją drogą po takim czasie od założenia tematu liczyć jakąkolwiek odpowiedź ...
Temat zamykam.