PDA

Zobacz pełną wersję : d15b2 spalanie

bartex_92
24-07-12, 20:48
jakos niedawno gazownik zalozyl mi dlawik zeby samochod mi sie nie mulil przy wciskaniu pedalu gazu.(dlawik polegal na tym ze cos tam zakleil itp-nie znam sie) kazal mi wyjezdzic 2 zbiorniki i zobaczyc jakie bedzie spalanie. no i chca to sprwdzic dokladnie wyjezdzilem 3 zbiorniki. podsumowujac spalanie przy jezdze po miescie (normalna do 60km/h, na krzyzowkach troche mocniej bo do 5tys/obr no taka mieszana jazda) no i spalanie wyszlo mi 12 litrow LPG. wydaje mi sie to bardzo duzo zwazajac na fakt ze te silniki uchodza za oszczedne i powinny spalac cos okolo 10l...

pytanko - jechac odrazu do gazownika niech naprawia tak zeby bylo dobrze czy jezdzic dalej i sprawdzac spalanie a noz bedzie mniejsze?

niuniexPL
24-07-12, 22:26
jedź ustawić, mi przy jeździe na czerwonym polu nie wciąga więcej niż 11L

bartex_92
24-07-12, 22:52
ten sam silnik? modzone cos?

niuniexPL
25-07-12, 19:23
ten sam silnik, full seria :)

bartex_92
25-07-12, 22:53
kurde, teraz chce pojezdzic tak emerycko i wtedy zobaczyc spalanie. ale skoro mowisz ze jedzisz do czerwonej kreski i spalanie 11l/100 w miescie tzn ze cos mam z*****e. gazownik mowil mi ze wzbogacil mieszanke i zrobil ustawienia o nazwie "SPORT" wiec moze to tym tez idzie?

niuniexPL
25-07-12, 23:56
skoro wzbogacił Ci mieszankę, to pewnie dlatego Ci tyle pali :)

bartex_92
26-07-12, 16:33
skoro wzbogacił Ci mieszankę, to pewnie dlatego Ci tyle pali :)

wzbogacil ja dlatego ze przy wcisnieciu pedalu gazu do podlogi, civic zaczal sie wkrecac, przy 3tys do 3,5 tys zamula jakby brak mocy w dodatku szarpalo itp a powyzej juz jak normalna honda. gadalem z nim dzisiaj telefonicznie i powiedzial ze mieszanka musi zostac ale innym rozwiazaniem jest 'dotoczenie jajka' na przepustnice zeby nie dostawalo za duzo powietrza.

niuniexPL
27-07-12, 03:39
znam lepszy patent :P Już tak jednemu polecałem na forum.. zaklej tak, może pomoże: http://img692.imageshack.us/img692/6439/1001227p.jpg

u mnie bez tego zaklejenia honda gaśnie i zamula...

bartex_92
27-07-12, 20:58
znam lepszy patent :P Już tak jednemu polecałem na forum.. zaklej tak, może pomoże: http://img692.imageshack.us/img692/6439/1001227p.jpg

u mnie bez tego zaklejenia honda gaśnie i zamula...

tak jak ty masz zaklejone na pol to ja mam zaklejone cale i mam wycieta dziure z drugiej strony..

bartek1706
29-07-12, 08:04
A ja założyłem blos'a, zero problemów, zaklejania dolotu i spalanie maks 10l.

bartex_92
31-07-12, 19:36
nooo i wyszlo mi. jezdzilem teraz emerycko, do 3tys obrotow, bez przeciagania na biegach itp. spalanie po rownych 100km wyszlo mi 8,5. niby nie jest to zly wynik biorac pod uwage ze caly czas jazda byla po miescie. jednak to jednak nie jest to, hanka zaczela strzelac, szarpac po wcisnieciu gazu do podlogi.
myslicie ze to nadal moga byc problemy z tym powietrzem? gazownik chce mi zalozyc/dotoczyc tzw "jajko" na przepustnice zeby tam za duzo powietrza sie nie dostawalo.

niuniexPL
31-07-12, 20:23
jak szarpie na niskich obrotach po wciśnięciu gazu to dostaje za dużą mieszankę, przez co dławi się bo nie może tego spalić... jeszcze mniej gazu :)

bartex_92
31-07-12, 21:13
tez tak sadze ale jak byla mniejsza mieszanka (12%) to tez sie dlawilo. teraz jest 23%, ustawienia sport i na poczatku bylo dobrze (zalozony dlawik) ale teraz jest znow do dupy.;/ szarpie przede wszystkim w zakresie 2-3,5 tys obrotow. tak jak pisalem wczesniej - gazownik daje rozwiazanie mianowicie dotoczenia 'jajka' na przepustnice. uwaza ze to bedzie dobre rozwiazanie. u kumpla z takim samym silnikiem widzialem podobna rzecz i niby daje rade..

niuniexPL
31-07-12, 23:20
to zakładaj i pisz czy jest git, czy nie :)

mlodyxx
01-08-12, 00:04
jesli raz jest dobrze raz zle zmien parownik ;) polecam brc sa bardzo stabilne i malo czule na kombinacje dolotu po drugie jesli trzbe zatykac dolot toznaczy ze parownik nie daje rady na zapotrzebowanie na lpg glownie odczuwalne przy wcisnieciiu pedalu do opru , z reguly jest to wada zle dobranego miksera nie tylko srednica ale ksztalt jego wewnetrznego przelotu . nie pamietam co ja mialem w swojej za mikser ale za duzo mniejszy niz przelot wtrysku to nie byl i otwory doplywu gazu mial leeko skierowane w dol i rozwiercone wiertlem 2,5 ale to jeszcze zalezy jak duzo ich jest no ibyl zamontowany odrazu nad wtryskiem , nie na wezu jak niektorzy maja , przy jezdzie do 6 tys spalanie mialem 11 po miescie i odejscie co dziwne jak na bp .
ale zeby tak trafic z gazem bawilem sie 2dni z doborem gratow tzn miksera i parownika i ustawienia , a gazownik raczej na to czasu mial nie bedzie bo na zus by nie zarobil , jesli chcesz byc zadowolony z gazu to polecam blosa , sam sobie reguluje sklad mieszanki poszukaj w goglach poczutaj a najlepiej jakby ci ktos pozyczyl na chwile zeby podlozyc dla testu kup zaluz i zapomnisz o problemach z mulem strzelaniem itp tyle ze koszt 400zl plus montaz

misq
05-08-12, 13:35
tak jak ty masz zaklejone na pol to ja mam zaklejone cale i mam wycieta dziure z drugiej strony..

Hej, naprawde to działa? Aż pójdę sprawdzić bo mam dziure w mocy od 3 do 4 tyś obrotów ale tylko jak wcisnę pedał w podłogę

vnv_nation
06-08-12, 20:22
Hej, naprawde to działa? Aż pójdę sprawdzić bo mam dziure w mocy od 3 do 4 tyś obrotów ale tylko jak wcisnę pedał w podłogę

Moze pomoc, tyle ze po takim zabiegu konieczna jest regulacja lpg.

bartex_92
28-08-12, 20:52
zrobione!
zaprowadzilem rano, odebralem po wieczor ale sie wysilil gazownik i zrobil - wkoncu dobrze.
zalozyl tzw 'jajko' na przepustnice - zwezke zeby dostawalo mniej powietrza, ustawil bogatsza mieszanke i ogolnie regulacja na SPORT.
poprawa znaczna, CIV reaguje na kazde, nawet impulsywne wcisniecie pedalu w podloge.
zobaczymy teraz jak ze spalaniem - poki co oscylowalo w granicach 7l trasa / 9l miasto.

KreT_KN
03-09-12, 18:35
Witam :) Napiszcie mi czy opłaca się założyć lpg do mojego eg8 :) Kurde mocno sie zastanawiam ale nie wiem czy mi sie nie będzie non stopa jebało i czy nie straci mocy :((

niuniexPL
04-09-12, 19:21
a ile rocznie przejeżdżasz km?

vnv_nation
05-09-12, 20:42
Witam Napiszcie mi czy opłaca się założyć lpg do mojego eg8 Kurde mocno sie zastanawiam ale nie wiem czy mi sie nie będzie non stopa jebało i czy nie straci mocy (

Masakra :)