PDA

Zobacz pełną wersję : "pierdzenie"

data1985
24-07-12, 05:02
Witam ponownie. Mi to jednak nie dane jest nudzić się z moją Hanią.

Wczoraj zauważyłem pewną rzecz. Wciskając gaz auto czasem delikatnie sobie pierdzi ( jest to takie ciche ciągłe szybkie pierdzenie ) po puszczeniu gazu w tym momencie i wdepnięciu znowu w gaz problem ustaje ;|

Miał ktoś coś podobnego? Wydech nie jest dziurawy bo z tydzień temu jedyna dziurka jaka była przy haku została załatana...

jaskul
24-07-12, 07:17
Poszukaj kolejnej dziurki.

lako
24-07-12, 08:43
spr tez kable i świece

Dorikin1989
24-07-12, 11:05
Raczej obstawiał bym coś z wydechem - też tak mam a mam pęknięty kolektor wydechowy.

Marecki
24-07-12, 11:15
Wydech nie jest dziurawy bo z tydzień temu jedyna dziurka jaka była przy haku została załatana...
Hehe. Mnie też się tak kiedyś wydawało, a potem wypadło mi pół metra wydechu:)

data1985
24-07-12, 20:02
Hmm odwiedzę zdaję się jeszcze raz kanał i sprawdzę wydech raz jeszcze, może faktycznie dziura jest gdzieś ukryta lub wydech nie będzie taki zdrowy na jaki się wydaje. Hmm z 2giej strony zastanawia mnie to że po zwolnieniu gazu i wciśnięciu go znowu pierdzenie ustaje. Czy gdyby to była dziura pierdzenie nie powinno być stałe?

jaskul
23-09-12, 16:19
Odświeżę, by nie zakładać nowego tematu. Czeka mnie wymiana wydechu bo wszystko się telepie i lada chwila zgubię go po drodze. Był już spawany w kilku miejscach. Jakich kosztów mogę się spodziewać przy wymianie środka i końca?

MadSkillz84
23-09-12, 18:18
Wymiana będzie na oemowy..? Czyli normalnej średnicy czy szerszy?

Son - Goku
23-09-12, 19:02
Na bank wydech, też to miałem w dodatku jeszcze dość mniejszą moc posiadałem.

forczi
27-09-12, 09:40
Witam, posiadam nowy wydech oem tyle tylko,że jest jedna rurka która nie została wymieniona. Rurka od kolektora do właściwego wydechu. Ma jakięś 50 cm i jest lekko wygięta. Ona jest już przeżarta i właśnie pierdzi przy dodawaniu nagle gazu potem chodzi spokojnie. Była spawana ale dziura jest już w takim miejscu że nie ma jak do niej podejść. Może wie ktoś jak ta rurka się konkretnie nazywa, bo muszę ją wymienić.

ok wiem już zajżałem do książki Etzolda jest to rura wylotowa przednia silnika. Gdzie ją kupić??

MichałCK
19-10-12, 11:47
Witam!
Podepne sie do tematu, od kilku tygodni jezdze z dziurawym tlumikiem końcowym, ( jest caly pordzewialy ) jakie problemy wiaza sie z wymiana wydechu z VTI i czy to jest oplacalne? moj silnik to D14A8, lecz w przyszlym roku mysle o wymianie na jakas mocniejsza jednostke D16, czy tlumik koncowy bedzie pasowac ? bo z tego co sie domyslam to VTi ma 2,25cala.

majin
19-10-12, 13:29
Z tego co opisałeś, tą rurę przednią to mi to wygląda na katalizator.