Zobacz pełną wersję : Zgasła podczas jazdy
Witam mam taka awarie honda zgasla podczas jazdy silnik 1,3 lpg i nie chcce odpalic ani na gazie ani na bezynie.? co moglo sie stać.?
Nie chce odpalić, to trochę zbyt ogólnie. Stać to się mogło zbyt wiele ... Masz iskrę chociaż ?
Pewnie coś mogło sie zepsuć.
Sprawdź czy jest iskra, paliwo, czy rozrząd nie przeskoczył, a jak nie masz o tym pojęcia to lepiej zaciągnać auto do mechanika niż pisać na forum że nie działa.
moze po prostu pękł pasek rozrządu?
a może po prostu zabrakło lpg i pb na raz:p
nie braklo ani jednego.;> jak juz cos sprawdzalem swiece sa troche zalane olejem
aparat zaplonowy caly albo jakas jego czesc (modul, cewka czy cos tam jeszcze) mialem podobny wrecz identyczny problem. samochod mi zgasl na prostym odcinku drogi po tym jak chcialem zredukowac bieg z 3 na 2. auto nie chcialo odpalic do dnia nastepnego az przelozylem caly aparat zaplonowy. wtedy bylo pieknie. wymienilem cewke i pomoglo. czasem mam problemy zeby ja odpalic na cieplym wrecz rozgrzanym silniku i zdaje mi sie ze to przekaznik pompy paliwa bo na pb nie zaskoczy a na lpg smiga odrazu. silnik D15B2 lpg zalozone niecale pol roku temu.
Własnie bylem wczoraj u mechanika i powiedział ze cewka tak jak dokladnie u ciebie.. umnie jak jest cieplo na dworze to nie chce palic na lpg a na pb smiga.
jak jest cieplo i nie pali na lpg tzn ze masz cos zle wyregulowane. jedz do gazownika i niech to Ci ustawi.