Liero
23-07-12, 12:41
Jak w temacie,od jakiegos czasu,pojawil sie maly problem,mianowicie zapalam auto,jade i przy ponad 40km,zaczyna mi sie zachwiewac wskazowka od predkosciomierza,jade np 40,to wskazowka sie buja tak 35-45, i tak dalej z innymi predkosciami,ale nie wejdzie wiecej niz 80km,po nagrzaniu silnika,dalej jeszcze tak sie to buja,jednak po jakims czasie wskazowka zostaje na 0 km i nie dziala..nie dziala wtedy predkosciomierz i nabijanie km,nie wiem w czym problem..ogolnie cale zajscie zrobilo sie tak nagle poprostu,jechalem sobie,check sie oswiecil i zegar zaczol wariowac..rzeczy ktore juz zrobilem:
Wymienilem czujnik w skrzyni
Przeczyscilem masy (aku - buda, buda - skrzynia)
Przeczyscilem wtyczke czujnika skrzyni
Zamienilem zegary
Silnik to d15z6
Z przejsciowka na komp p28
Check sie swieci i pokazuje blad czujnik lub jego obwod,i dalej nie wiem w czym problem ;/ dodam,ze blad czasami znika,jednak po jakims czasie znowu sie zaswieca.
Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem,i wie gdzie szukac wyjscia z tego problemu? najlepiej jakie kable posprawdzac,gdzie itd
Wymienilem czujnik w skrzyni
Przeczyscilem masy (aku - buda, buda - skrzynia)
Przeczyscilem wtyczke czujnika skrzyni
Zamienilem zegary
Silnik to d15z6
Z przejsciowka na komp p28
Check sie swieci i pokazuje blad czujnik lub jego obwod,i dalej nie wiem w czym problem ;/ dodam,ze blad czasami znika,jednak po jakims czasie znowu sie zaswieca.
Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem,i wie gdzie szukac wyjscia z tego problemu? najlepiej jakie kable posprawdzac,gdzie itd