Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zakup nowego auta u brokera/za granica.

kristo
21-08-07, 22:30
witam serdecznie wszystkich posiadaczy najlepszego samochodu na świecie czyli Hondy .

Na forum hondy jestem od jakiegoś czasu lecz przymierzałem się do zakupu civica TypeR VII gen. najeździłem się po Polsce i nic nie znalazłem wartościowego :(
Zdecydowałem się na młodsze dziecko japońskiego koncernu , poszedłem do salonu wybrałem sobie wersje 1.8 sport -cena katalowgowa cos ok 75tys + metalic + ubezpieczenie czyli coś kolo 80 pewnie. Zawsze marzyłem aby sobie śmigać takim civiciem z silnikiem 2.2 i-ctdi , wtedy wpadł mi w rękę jakiś stary nr Auto Świata i czytam ze zdumieniem o brokerze z Bydgoszcz , który sprowadza hondy indywidualnie - podjechałem i dosłownie kopara mi opadła.
Podam ceny po "rabatach"-choć wg. mnie jeszcze do urwania
Civic w wersji Sport z silnikiem 1.8 - 68tys. zł
Civic w wersji Sport z silnikiem 1.8-z czarna skórą -72tys. zł-2egz. wystawione w salonie
Niebieski Civic w wersji Sport z silnikiem 1.8 -z niebieską wentylowaną skórą -73tys. zł wygląda super.
W tej chwili czekam na ofertę dotyczącą civica z silnikiem 2.2 i-ctdi-ciekawe jaką cene mi zaśpiewa.

Do czego zmierzam , czy orientujecie się jak to jest z gwarancją ? Czy będzie respektowana w salonie normalnie? Broker twierdzi,że tak bo jest to gwarancja europejska i niezależnie gdzie sie auto kupi autoryzowany serwis w każdym punkcie Europy powinien ją respektować.

pozdrawiam

560705
22-08-07, 00:23
z tego co mi wiadomo to broker ma rację !

dasz namiar na niego ? ma stronę www ?

pozdr...

browocofil
22-08-07, 09:39
Też sądzę, że broker ma rację. Znajomy kupił Imprezę na Litwie (jakieś 30 tys. PLN taniej) i serwisuje ją w Polsce
No, ale specem od prawa konsumenckiego nie jestem. Na pewno warto zapytać się w polskim serwisie oraz skontaktować w Federację Konsumentów/Rzecznikiem Praw Konsumenta

Maciek CIVIC SPORT
22-08-07, 12:34
Naciekawsze jest tylko to, że nowy Civic 5D najtańszy jest właśnie w Polsce, skąd więc biorą się te spore na dobrą sprawę różnice

T.r.
22-08-07, 14:46
a ja dziś znalazłem takie ogłoszenie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3077242 :bicie:

Skąd aż taka różnica w cenie......

browocofil
22-08-07, 14:56
No proszę...niewiele więcej od Sporta 1.8 5D

kristo
22-08-07, 17:21
strony www nie ma - sam się zdziwiłem
namiary :
AUTO SALON MOTOSPORT ,
ul.Modrzewiowa 3 Bydgoszcz,
tel 052/372-16-60

wstępna cena jak mi za civica 2.2 i-ctdi zaoferowali to ok. 80k zł wersja comfort+alusy od wersji sport + halogeny - realizacja coś ok 4 tygodni .

Pik
22-08-07, 21:36
Na auta powyzej pojemnosci 2.0 l w Polsce jest jakis extra podatek, tak wiec nie wykluczone, ze mozna cos oszczedzic kupujac za granica.

Cena za benzyne 1,8 Sport w Polsce za to jest dosc korzystna (w kazdym razie troche nizsza niz np w DE czy UK), tak wiec watpie w jakies super-okazje. Co ciekawe polski Sport jest lepiej wyposazony, ma np ogrzewanie przednich foteli, ktore nie jest dostepne w tym modelu w DE lub UK!

A tak BTW to metalic jest u Hondy wliczony juz w cene...

kristo
23-08-07, 20:39
Różnica w cenie bierze się przede wszystkim z narzutu naszego głównego importera Honda Polska. Broker pomija to zbędne dla klienta ogniwo i stąd ta cena .

560705
23-08-07, 21:50
dokładnie tak; podano mi ceny u brokera: civic 1.8 sport ze skórą wentylowaną: 72 tys. zł; bez skóry 68 tys. zł; biksenony ( a nie ksenony) 3 tys. zł; odbiór od ręki

Pozdrawiam

ryszard.m
26-08-07, 00:43
[quote="Pik"]N Co ciekawe polski Sport jest lepiej wyposazony, ma np ogrzewanie przednich foteli, ktore nie jest dostepne w tym modelu w DE lub UK!

Witam,
właśnie niedawno wróciłem z urlopu spędzonego w dużej części w Czechach, i chciałbym podzielić sie pewnym spostrzeżeniem na temat wyposażenia tamtejszych civików właśnie.
Otóż w Czechach są w sprzedaży modele z wbudowaną, fabryczną nawigacją (takie duże pokrętło w środku radia) i właściwie tylko takie egzemplarze widziałem w salonach.
Poza tym, wszystkie samochody widziane na ulicy też miały fabryczną nawigacje.
W Polsce samochody takie widziałem tylko... na fotografii.

nadia
03-09-07, 01:52
czy orientujecie się jak to jest z gwarancją ? Czy będzie respektowana w salonie normalnie?
moje auto zostało kupione za granicą(2,2 sport :agent: ) i gwarancja jest respektowana-jak najbardziej :d

ryszard.m
03-09-07, 20:54
[quote=kristo]

moje auto zostało kupione za granicą(2,2 sport :agent: ) i gwarancja jest respektowana-jak najbardziej :d

Z tego co się orientuje, to civic '06 2,2 diesel jest tylko w wersji comfort i executive.
Wersji sport brak w tym modelu silnikowym...
No, ale może nie zrozumiałem postu do końca...

dario55
03-09-07, 21:39
Z tego co się orientuje, to civic '06 2,2 diesel jest tylko w wersji comfort i executive.

Np w Brelgii jest w wersji sport. Natomiast u nas tego nie ma.

nadia
04-09-07, 00:08
dobrze zrozumiałeś mojego posta.

chyba nie uważasz ,że oszukuję :agent:

Natomiast u nas tego nie ma.
z tego też właśnie powodu został kupiony zagranicą.
niby u nas nie ma,ale jest na specjalne zamówienie(jak ktoś sobię życzy,to salon sprowadzi.równie dobrze można ominąć procedury Hondy Polska i kupić samemu u zagranicznego dealera)

GENO
04-09-07, 16:48
I tak samo jest z 1.4 Sport :)

ryszard.m
04-09-07, 19:22
[
dobrze zrozumiałeś mojego posta.

chyba nie uważasz ,że oszukuję :

To tylko świadczy o tym, ze nasz rynek jest dla hondy rynkiem n-tego rzędu.
Wystarczy zajrzeć do salonów w Czechach, o czym napisałem kilka postów wyżej. U nas opcji z wbudowaną nawigacją żaden chyba dealer nie oferuje, podczas gdy w Czechach - tak.
Niestety, nie zwróciłem uwagi na obecność tej nieszczęsnej wersji "sport" w dieslu na innych rynkach....

Pik
04-09-07, 19:27
Wg specyfikacji Honda Czechy, nawigacja jest dostepna tylko jako opcja i to tylko do executiva: http://www.honda.cz/models.asp?mid=10 . Za to faktycznie u czechow jest dostepny diesel sport! A 1.8 sport jest jakies 2000 pln drozszy niz u nas (liczone po kursie srednim korony).

ryszard.m
04-09-07, 21:18
Wg specyfikacji Honda Czechy, nawigacja jest dostepna tylko jako opcja i to tylko do executiva: http://www.honda.cz/models.asp?mid=10 . Za to faktycznie u czechow jest dostepny diesel sport! A 1.8 sport jest jakies 2000 pln drozszy niz u nas (liczone po kursie srednim korony).

No właśnie o to mi chodzi.
U nas nie ma tego w ogóle.

marzyniu
06-09-07, 12:01
siema.co do tej seryjnej nawigacji satelitarnej to o ile wiem to niejest oferowana w polsce poniewaz nie ma w niej mapy polski,tak mi powiedzieli u dealera.ale ciekawe jak na takiej nawigacji robi sie update mapy?
pozdro :aloha:

Mayek
06-09-07, 14:57
W schowku jest naped DVD dedykowany tylko do nawigacji, wiec po prostu zmienia sie plyte :)

kristo
11-09-07, 22:54
Tak jak przypuszczałem niestety diesel w tych pieniądzach jest niemożliwy do dostania.
A benzynki ciągle stoją i czekają na nowego właściciela - pewnie po nowym roku jeszcze będzie musiał zejść z ceny - ja niestety znowu nie kupie hondy :(

dziękuje za wszystkie odpowiedzi ,
pozdrawiam

pawelgiant
10-07-08, 14:21
Witam

Ja zakupiłem swojego civica 1,8 sport na Węgrzech przez brokera- zero zaliczek itp
rożnica po wszelkich opłatach - 7 tys w kieszeni, samochód przywieziony pod dom
Zainteresowanym mogę przesłać namiary

pozdrawiam