PDA

Zobacz pełną wersję : zablokowane radio

EcSc
22-07-12, 10:37
Witam mam taki dziwny problem, podczas jazdy nagle w kierownicy przestały działać przyciski do zmiany kanałów i podgłaszania radia, na desce rozdzielczej za to nic nie reaguje co jest związane z radiem można tylko ręcznie podgłaszać... nie mogę zmienić stacji itd. Czyli działa jeden przycisk który odpowiada za on/off w radiu. Podświetlenie działa prawidłowo, co to może być ?? mogłem jakoś ręcznie zablokować to sobie? (wersja z nawigacją)

Oraz potrzbuje ''instrukcji'' bezpieczników który za co odpowiada bo podejrzewam przepalony bezpiecznik

pozdrawiam

freak502
22-07-12, 12:27
Witam mam taki dziwny problem, podczas jazdy nagle w kierownicy przestały działać przyciski do zmiany kanałów i podgłaszania radia, na desce rozdzielczej za to nic nie reaguje co jest związane z radiem można tylko ręcznie podgłaszać... nie mogę zmienić stacji itd. Czyli działa jeden przycisk który odpowiada za on/off w radiu. Podświetlenie działa prawidłowo, co to może być ?? mogłem jakoś ręcznie zablokować to sobie? (wersja z nawigacją)

Oraz potrzbuje ''instrukcji'' bezpieczników który za co odpowiada bo podejrzewam przepalony bezpiecznik

pozdrawiam

Witam kolegę z Legionowa :)
On/Off w kierownicy ? mam również Civica 5 D z navi ale takiego przycisku nie mam który to ?

Paluch_tcw
22-07-12, 12:34
Witam kolegę z Legionowa :)
On/Off w kierownicy ? mam również Civica 5 D z navi ale takiego przycisku nie mam który to ?

Na desce odpowiadający również za głośność.

Co do tematu to bezpiecznik to nie jest - nie ma osobnych bezpieczników do przycisków.

EcSc
22-07-12, 13:25
witam kolege z L-wa :) chodzi dokładnie o ten mały dzyndzel na desce on/off :)
bezpiecznik odpada, hmm a czy jest mozliwośc blokady jakiś przyciskiem czy skrótem radia ? bo jak wkładam płytę CD to automatycznie wskauje ale nie moge tez zmienic piosenki nic a nic :)

EcSc
22-07-12, 19:39
Czy to może być wina cały czas wciśniętego przycisku DISP ? bo zuważyłem, że jest wciśnięty a nie chce odbić