PDA

Zobacz pełną wersję : hondata s200b

dudix83
21-08-07, 20:43
Witam,
jako ze jestem prawie zielony na ten temat to prosze o udzielenie informacji jesli chodzi o zakupienie takiego cudenka :
hondata s200b (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=330157542590&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=014)

badz

hondata stage 4 (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hondata-Stage-4-with-Boost-Datalog-no-lift-shift_W0QQitemZ200142485157QQihZ010QQcategoryZ3359 7QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)

w pazdzierniku bede robil swapa na b18c4 i dodatkowo pojawi sie kompresor wiec trzeba bedzie to jakos wystroic i pytanie jest czy jesli zakupie takie cos to wystarczy do strojenia czy tez trzeba bedzie jeszcze cos kupic czy tez nie......

Oto cala lista rzeczy ktora znalazlem na ebayu wiec jesli powyzsze nia pasuje to prosze bardzo o pomoc w wyborze ( tylko prosze nie piszcie ze temat walkowany wiele razy i powiniene szukac bo naprawde ledwo znajduje czas zeby napisac jednego posta na forum.....)

lista nr 1 (http://motors.search-desc.ebay.com/hondata_Car-Truck-Parts_W0QQcatrefZC6QQcoactionZcompareQQcoentrypage ZsearchQQcopagenumZ1QQfcclZ1QQfclZ3QQfromZR2QQfrpp Z50QQfrtsZ50QQfsooZ2QQfsopZ2QQftrtZ1QQftrvZ1QQftsZ 2QQmppfqyZhondataQQsabfmtsZ1QQsacatZ6030QQsaobfmts Zinsif)

lista nr 2 (http://motors.search-desc.ebay.com/hondata_Car-Truck-Parts_W0QQcatrefZC6QQcoactionZcompareQQcoentrypage ZsearchQQcopagenumZ1QQfcclZ1QQfclZ3QQfgtpZQQfmmdZQ QfmmkZQQfposZQ5AIPQ2fPostalQQfromZR2QQfrppZ50QQfso oZ2QQfsopZ2QQftrtZ1QQftrvZ1QQftsZ2QQfyhiZQQfyloZQQ lopgZQQmppfqyZhondataQQsabfmtsZ1QQsacatZ6030QQsadi sZ200QQsaobfmtsZinsifQQsaprchiZQQsaprcloZQQsargnZQ 2d1QQsaslcZ2QQsbrftogZ1QQsofocusZbs)

skolopendra
24-08-07, 19:25
pewnie wystarczy
lecz bez hamowni i strojenia tego ustrojstwa się nie obejdzie

Furious
26-08-07, 22:42
Czy wiesz ze nie potrzebujesz kupowac Hondaty aby wystroic samochod?
Wystarczy komputer pod OBD1 (P28, P30) i tuner ogarniający Crome`a, koszt duzo duzo nizszy.

tieesto
28-08-07, 12:30
Wystarczy komputer pod OBD1 (P28, P30) i tuner ogarniający Crome`a,
a czy ktoś porównywał kiedyś P28 + Crome z Hondatą??

Furious
28-08-07, 14:09
Wystarczy komputer pod OBD1 (P28, P30) i tuner ogarniający Crome`a,
a czy ktoś porównywał kiedyś P28 + Crome z Hondatą??
tak, kiedys byl temat o tym

Crome ma te same mozliwosci co Hondata S200 plus wiekszosc opcji z S300

carlose
31-08-07, 22:51
tak jak furia mówi, ja mam kompresor wystrojony crome ;)

w pazdzierniku bede robil swapa na b18c4 i dodatkowo pojawi sie kompresor wiec trzeba bedzie to jakos wystroic
tak z ciekawości, jaki kompresor zakładasz ?

dudix83
02-09-07, 02:36
tak z ciekawości, jaki kompresor zakładasz ?

wlasnie zakupilem Jackson Racing dedykowany :) od integry GSR
mam jeszcze osobno kompresor eaton m62 i nie wiem co z nim zrobic albo go opchne komus tutaj w stanach albo wysle do Polski i sprzedam drozej :)

Przy zakupie JR pojawil sie problem - nie ma w zestawie rurki(przedluzki) od przepustnicy, ale to sie dorobi natomiast gorsza sprawa jest z napinaczem ktorego tez nie ma i nie idzie go dostac po "normalnej" cenie - dostepny jest jedynie na stronie JR za kwote ( bagatela) 280 dolcow....... bede dalej szukal uzywki a jesli nie to moze cos moj mechanik zlota raczka poradzi i jakos rozwiaze ten problem..........

Czy wiesz ze nie potrzebujesz kupowac Hondaty aby wystroic samochod?
Wystarczy komputer pod OBD1 (P28, P30) i tuner ogarniający Crome`a, koszt duzo duzo nizszy.

To pieknie :) alez mi sie morda cieszy, banan jak skur.... :brawo:

carlose
02-09-07, 07:21
ile będziesz pompował ? robisz IC ?

dudix83
03-09-07, 12:55
graty wszystkie inne zostaja seryjne, moze w przyszlym roku bedzie zakuty....... wiec sadze ze 0.5 bara na chwile obecna bedzie rozsadnie - IC oczywiscie bedzie zamontowany- kolega juz znalazl dla mnie od Iveco, zobaczymy teraz czy bedzie tam wystarczajaca ilosc miejsca :)

pozdro chlopaki :)

dudi

carlose
03-09-07, 21:14
IC oczywiscie bedzie zamontowany- kolega juz znalazl dla mnie od Iveco, zobaczymy teraz czy bedzie tam wystarczajaca ilosc miejsca
że co ? czy ty wiesz co Ty wogóle robisz ? przecież montowanie IC przed kompresorem JRSC to :
1. bez sensu (ponieważ kompresor robi wysoko temp. więc chłodzenie przed nie ma sensu)
2. nierealne (nie wyobrażam sobie tego :D :D )
3. tylko pogorszy (jeżeli już nawet jakoś to założysz, więc będzie to filtr, IC, JRSC i kolektor.. więc wydłużasz drogę między filtrem a kompresorem.. głupota :bicie: )

no chyba że nie będzie JRSC :D :aloha: :afro:

dudix83
04-09-07, 19:08
że co ? czy ty wiesz co Ty wogóle robisz ?

rzeczywiscie w poscie jest blad: bedzie JRSC bez intercollera bo tak jak napisales to nie ma sensu i jest wrecz niemozliwe - zamieszalem :bicie: