Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Skrzypiaca tapicerka drzwi

ortes
21-07-12, 12:04
Cześć. Pojawił mi się mały irytujący problem. Mianowicie skrzypiąca tapicerka (plastik drzwi ), samochód 3d, drzwi lewe. Objawy to przy cieplej lub gorącej pogodzie (kiedy samochód jest nagrzany) skrzypienie nawet na lekkich nierównościach, przy hamowaniach w okolicy zamka drzwi, tak na 100% to trudno to miejsce określić. Co ciekawe w chłodne dni te objawy prawie nie występują. Miał ktoś może taki problem? Coś może należy przesmarować a może coś pękło w tym plastiku????? Czyli wymiana?????

kamilen
23-07-12, 10:10
Na pewno to plastik drzwi? U mnie też jest skrzypienie w tej okolicy ale w moim przypadku jest to plastik, który jest zamontowany na środkowym słupku. Cały czas myślę jak sobie z tym poradzić. Spróbuj podkleić jakąś podkładkę filcową jak pod nogi mebli. Ja chyba tak zrobię.

owsikk
23-07-12, 10:22
Proponuję smar z dodatkiem teflonu, można kupić za 8zł. Po nałożeniu tworzy cienką warstwę i zapobiega trzeszczeniu. Ja to stosowałem do smarowania zaczepów środkowej konsoli i spinek boczków drzwi.

ortes
23-07-12, 20:25
Kamilen też myślałem o plastiku zamontowanym na środkowym słupku. W zasadzie to ciężko dokładnie wskazać co skrzypi. Dziś posmarowałem uszczelki drzwi od strony wewnętrznej ale efektu brak. Kamilen jak sobie z tym poradzisz to daj znać!!!!

Exedy24_pl
25-07-12, 13:31
U mnie nie był to plastik,tylko same zawiasy drzwi,wystarczyło nasmarować i problem zniknął:)

ortes
07-08-12, 21:08
Potwierdzam to co napisał Exedy. Posmarowanie zamka rozwiązało problem:D

brk6
07-08-12, 22:24
Exedy24_pl problem u Ciebie zniknął na stałe? Bo u mnie po tygodniu, po nasmarowaniu znów pojawiło się skrzypienie. Największy problem jest przy małych prędkościach, wtedy piski dają się najbardziej we znaki.