PDA

Zobacz pełną wersję : Greddy vs Skunk2

sunnboy
21-08-07, 17:23
bede kupowal kolektor ssacy do swojej maszyny i zastanawiam sie na ktory sie zdecydowac Greddy czy Skunk2....cenowo wypadaja podobnie....co byscie polecili?..macie jakies wlasne porownanie?..thx..

kwasu
21-08-07, 18:00
w usa lepszym uznaniem cieszy sie kolektor dolotowy skunk2, wiec osobiscie bym go wybrał

NoName
21-08-07, 18:05
A od kiedy to Greddy robi kolektory do D serii?

kwasu
21-08-07, 18:09
no wlasnie greddy i blox nie robią kolektorów do D serii :d wiec pozostaje skunk2, bo obx i inne podobne wynalazki odradzam

sunnboy
21-08-07, 18:40
hehe..no wlasnie kolo mial wpisane w modach Greddego w D serii a dopiero teraz doczytalem ze zeswapowal na B ;) ..ok to problem rozwiazany..a tak z innej beczki..posiada ktos takowy u siebie?jakies subiektywne doznania?co woogole sadzicie o takim modzie?

kwasu
21-08-07, 18:42
ja uwazam ze do D serii to nie ma sensu bo przyrost mocy bedzie zbyt mały w stosunku do ceny takiego kolektora, lepiej powiększ i spasuj kanały w swoim seryjnym kolektorze, przyrost mocy bedzie podobny a koszt o wiele mniejszy

sunnboy
21-08-07, 18:49
no tak ale biorac pod uwage ze pozniej dojdzie najprawdopodobniej stuff typu talerzyki,sprezynki moze suma sumarum ma to sens, nieukrywam ze w zwiazku ze mam silnik JDM a tu walki sa juz ostrzejsze i specyfikacja silnika jest nieco inna spodziewam sie troszku wiecej po tym silniku ale rzecz jasna to nie B seria :/ .. z tym polerowaniem do przemyslenia faktycznie...dzieki..pzdr..

kwasu
21-08-07, 18:56
ja w swoim kolektorze d16z6 powiekszyłem, wypolerowałem i spasowałem kanały z głowicą, zobaczymy co to da jak dokoncze projekt..

Pati
21-08-07, 19:39
skunk robi dobry kolektor. cudów nie bedzie, ale w połączeniu z wieksza przepustnicą i ostrzejszym wałkiem bedzie efekt

NoName
21-08-07, 19:53
blox nie robią kolektorów do D serii

blox akurat robi jest jescze edelbrock, porównywalny z skunksem

sunnboy
21-08-07, 20:07
no skoro robia do D serii to chyba w jakims celu..narazie zmienie sprzeglo na Exedy i lekkie kolko Fidanza ale nieukrywam ze nastepnym stagem mial byc kolektor ale sie zobaczy w takim ukladzie.thx za podpowiedzi