Zobacz pełną wersję : 1,5 tyś obrotów na ciepłym silniku
witam. mam problem z moim D13B2. silnik po rozgrzaniu cały czas trzyma 1,5 tyś obrotów. Wcześniej obroty spadały do 0 i silnik sam gasł więc wyczyściłem gaźnik, silniczek krokowy, zrobiłem reset ECU i wszystko było ok przez kilka dni. Potem sam z siebie podniósł sobie obroty do 1,5 tyś. Co jeszcze sprawdzić, ewentualnie wymienić?
a z ssania schodzi ? może zacięło się
no własnie mam wrażenie jakby ssanie chodziło cały czas. jeżeli faktycznie się zacięło gdzie szukać problemu?
skolopendra
23-07-12, 23:14
sprawdź linkę
wydaje mi się że w civicu V gen z 95 roku nie ma linki ssania ponieważ jest automatyczne
Walnuts.inc
24-07-12, 02:12
Jest automatyczne, sprawdź czy wężyk nr 6 ci nie spadł albo nie przetarł.
piotrstrojek
24-07-12, 14:46
Mi się wydaje że skolopendrze chodziło o linkę gazu czy aby napięta nie jest ;)
Po za tym obroty jałowe w D13B2 można wyregulować śrubą, która znajduje się z tyłu gaźnika :)
linka jest luźno nawet więc to raczej nie jej wina ;) jutro sprawdzę te wężyki i zobaczymy. aa obrotów wole narazie nie tykać ponieważ stało się to samo z siebie więc narazie problemów poszukam gdzie indziej :D
up ;) zawieszało się ssanie ponieważ ta górna przepustnica nie wracała całkiem, na siłę ruszyłem ją śrubokrętem ii elegancko działa, obroty spadły ;D
omar51035103
14-01-13, 01:22
Górna przepustnica ;D