Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic '98 vti

kivik
21-08-07, 13:21
nie za czesto prosze o pomoc ale tym razem mam wazne dla mnie pytnie do ludzi ktorzy szukali lub kupil ostatnio samochod.

Ile trzeba zaplacic za civica vti EK4 z 1998 roku, 3d w dobrym stanie.
Wiem, ze roznie ksztaltuja sie ceny, szukalem na roznych stronach internetowych ale trzeba zobaczyc fure na zywo zeby powiedziec ze jest w dobrym stanie.
Wiec ile kosztuje dobry, nie bity egzemplarz, ze zdrowym silnikiem,przebieg okolo 100-120k km.
Dzieki za pomoc i mam nadzieje, ze takie pytanie nie narusza strasznie regulaminu

skolopendra
21-08-07, 14:28
ok 20 tyś

hcc
21-08-07, 14:34
Wiec ile kosztuje dobry, nie bity egzemplarz, ze zdrowym silnikiem,przebieg okolo 100-120k km.

bardzo trudny temat - w polsce prawie niemożliwy... w dobrym stanie, po nieduzych uszkodzeniach karoseri i dobrze zlozony do kupy z przbiegami rzedu 150tys. km trzeba liczyc jakies 25tys. PLN

kivik
21-08-07, 15:05
dzieki za szybkie odpowiedzi.
chyba 20k za EK4 w dobrym stanie to chyba ciut malo.
Patrzylem na mobile i u Krzyzakow ceny czasem przekraczaja 30k.

Chodzi mi o to, ze zastanawiam sie nad sprzedaza mojego EK4 i nie wiem jakie pieniadze ludzie sa wstanie zaplacic za dobry egzemplaz w PL bo na rynku jest ich bardzo malo.
Po prostu mysle, zeby ja sprzedac bo malo nia jezdze. Stoi w garazu wiec rowniez nie upieram sie zeby ja szybko sprzedac. Chce wziac za nia rozsadne pieniadze.
Jestem pierwszym wlascicielem wiec wiem o samochodzie wszystko. Nigdy nie mala wypadku, silnik ma przejechane okolo 70k km z tego co pamietam, serwisowana zawsze w ASO na oryginalnych czesciach.
Dlatego pojawilo sie moje pytanie, czy ktos ogladal fury z ogloszen co sa niby w dobrym stanie i ludzie chca za nie 25-30k pln - czy sa naprawde w dobrym stanie czy to jak zwykle w "prawie" dobrym.

nitro20
21-08-07, 17:14
Jeżli Ty jesteś pierwszym włąscicielem i rzeczywiście auto ma przejechane 70k km to według mnie jest warta 30 tysiecy, jest tylko pytanie czy ktoś tyle zapłaci. W Polsce nadal jest podejście, że wole kupić lekko pukniętą i remontowac niż wydać 10 tysięcy wiecej, w ostatecznym rozrachunku. Tymbardziej że za 30 tysięcy można już kupić VTI po lifcie np. ze Szwajcarii, pomijam to że jak się dobrze poszuka to mozna wyrwać i ITR, napewno nie w takim stanie, jak twój, ale to zawsze ITR. Dlatego wystaw za większa cene i najwyżej z niej schodź, moze sie ktoś trafi.

Dealer
21-08-07, 23:43
kwestia zeby wlasnie ktos szukal takiego auta i chcial go miec za wszelka cene! napewno jest to rarytas jezeli jestes jego 1 wlascicielem. na alegro jest jakis type-s za ponad 30 tys, mysle ze tez mozesz mierzyc w ta kwote na pocztaek, ale to kwestia szczescia oczywiscie!

kivik
22-08-07, 14:52
dzieki za odpowiedzi,
To co napisalem jest prawda mam tego civica od poczatku i nigdy nie oszczedzalem na nim,
Zostalo w nim nawet pare modow wartych troche kasy jak oryginalny tlumik Mugena, zawias, maska weglowa itd wiec cena 30pare tysi z tymi dodatkami po zastanowieniu brzmi rozsadnie dla mnie.

_drobny
22-08-07, 15:19
pokaz zdjecia furki ;]

skolopendra
24-08-07, 19:40
Patrzylem na mobile i u Krzyzakow ceny czasem przekraczaja 30k.

lecz są to chore ceny

http://www.allegro.pl/item227512810_civic_rallye_1_6_vti_97.html

na zamówienie,np u znajomego handlarza można spokojnie załatwić w granicach 20 tyś

OLO
24-08-07, 20:58
Wystaw za 35 do negocjacji... jeżeli ktoś szuka takiego auta i ma tyle kasy to może się skusi bo jak by nie było to 1 właściciel, mały przebieg, pewnie książki masz wszystkie, serwisowany w ASO to są bardzo duże plusy... Jeżeli się nie sprzeda to zejdź troche z ceny przy następnym wystawianiu... Można też spróbować go wystawić u sąsiadów...

Pozdr.

kwiatus19
25-08-07, 01:26
Hmm...... 35 tysiaków za prawie 10 letnie auto, a z ta ceną to na pewno przed jego 10 urodzinami go nie sprzedasz :))

Panowie, tak jak Civica lubię ,tak mając 35 a nawet 30 tyś nie kupiłbym nigdy VI gen
Może to nie VTI ale za to inna już generacja i wiek:
http://moto.allegro.pl/item225475667_honda_civic_pakiet_type_r_sport_vtec _klima_idealna.html
a to jest tak zwany link z dupy, czyli pierwszy lepszy jaki znalazłem to pisząc.
Cena do wzięcia to 25 tyś max, choć można sobie pofantazjować, że nagle objawi się pasjonat i wypłaci 35 tysi :d :d :d

kivik
25-08-07, 09:15
dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi.
Juz mam wstepnie plan, na pewno nie bedzie to 20k ani 40k.
Tak jak pisalem, uwazam ze ta fura z taka historia plus dodatki ktore mam jest warta 30 pare tysi. Zobaczymy co wyjdzie, nie spiesze sie i za darmo nie zamierzam oddawac fury.
jeszcze raz dzieki za wypowiedzi

skolopendra
25-08-07, 11:53
plus dodatki ktore mam jest warta 30 pare tysi

niezmiernie rzadko zdarza sie ze ktoś zapłaci więcej za "dodatki "

taki to już urok tuningu
:aloha:

hcc
25-08-07, 11:57
lecz są to chore ceny

http://www.allegro.pl/ite...1_6_vti_97.html

a tego auta nie wzial bym za darmo... sporo przezyl ten egzemplaz :)

Dj GT EXODUS
22-10-07, 18:31
Widze że podjęty został ciekawy temacik kolego kivik jakbyś miał chwilę zapodaj zdjątka tego civica i napisz co w nim masz ciekawego zrobionego oraz wyposazenie. Pozdrawiam i góry dzieki linka dostałem od chłopaków z Hondy Śląsk szukam właśnie civica VTI EK4 z bogatym wyposazeniem i w dobrym stanie technicznym jak i wizualnym :hinczyk: