Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem SRS

rafalb33
21-08-07, 13:19
Witam
Mam problem od jakiegos czasu swieci mi kontrolka srs. Skasowanie bledu powoduje, ze gasnie i na jakies 2 dni mam spokoj, potem zmow sie zapala. robilem juz kilka razy reseta i to samo. Czy mozna jakos zrobic jakos samodiagnostyke srs??Albo jak, ktos ma jakies pomysly co moze byc nie tak.

Pierwszy raz wystapil dzien albo dwa po tym jak zdechl mi akumulator i odpalalem z kabli od innego samochodu, nie wiem czy ma to jakies znaczenie.

skolopendra
21-08-07, 14:31
i odpalalem z kabli od innego samochodu,

źle to robiąc mogłeś uwalić moduł :/

rafalb33
22-08-07, 08:09
Tylko dziwne, ze nie zaswiecila sie odrazu tylko po 2 dniach( w tym czasie okolo 150 km) jakbym uwalil modul. Procedura resetu przebiega prawidlowo i gasnie znowu na jakies 2 dni.

Czy w serwisie maja mozliwosc podlaczenia kompa od poduch i zdiagnozowania usterki, bo srs chyba nie ma samodiagnostyki jak ecu??

Samemu dojsc co jest nie tak bedzie raczej ciezko.

xms
23-08-07, 13:04
mam to samo, kasuje poduchy mostkując wtyczkę i mam spokój na 1-2 dni, czasami zaświeci się jak włączam światła a czasami jak skręcam kierą na maksa. Wina leży po stronie taśmy przy kierownicy.

Efyr
24-08-07, 10:52
zaświeci się jak włączam światła
Taśmą pod kierą nie idą kable z włączników świateł i wycieraczek, tylko klakson, poducha i tempomat.

rafalb33
24-08-07, 13:09
Fakt kiedys juz miałem problem z tasma, wymienilem ja. Ale wtedy jak kasowalem bledy to odrazu sie zaswiecala spowrotem. Sprawdze ja jutro miernikiem. Dzis zobacze czy mi tempomat dziala w takim razie.