Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przedni zderzak

todziu
20-07-12, 15:42
Witam - chciałbym zmienić przedni zderzak w mojej hondzie VI z 96 r - co sądzicie o takim zamienniku http://allegro.pl/honda-civic-96-99r-vi-ej-hb-sed-zderzak-przod-i2479435241.html czy lepiej kupić używkę i odnowić ?

Dzieki

Kriss91
20-07-12, 16:35
Kupić używkę. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz nawet w kolorze, bez konieczności malowania.

Paputek
20-07-12, 16:53
ja kupilem zamiennik i szalu nie bylo z dopasowaniem

todziu
20-07-12, 23:05
hmmm 50/50 dobra używka kształtuje sie koło 200zł + malowanie - zamiennik 80zł + malowanie - chyba wezme zamiennik.

ps. Paputek - powiedz mi z dopasowaniem nie było problemów ? czy musiałeś użyć siły aby go wpasować :-)

Liero
21-07-12, 10:14
Ja bym na twoim miejscu przeszukiwal fora,allegro,tablica i szukal zderzaka pod kolor w jak najlepszym stanie,wyjdzie taniej i lepiej,a lakiernik tez nie wiadomo,jak ogarnie kolor ;) a dobry lakiernik tez swoje kosztuje z zamiennikiem 80zl + 250-300zl malowanie,to za kwote do 350zl znajdziesz zderzak pod kolor w super stanie..

Wojtec12345678
21-07-12, 13:12
Szukaj na forach używki a nie na allegro, nie bez powodu mówi się alledrogo

Ogłoś się z dziale kupie, z zamiennikami są problemy z dopasowaniem

Liero
21-07-12, 14:04
Ja kupilem zderzak tylny z allegro,pod kolor samochodu,stan zderzaka jak nowka,z wersji coupe..wyszlo mnie to 140zl z przesylka,i to niby drogo jest?
Mozna szukac na tych portalach ze swojej okolicy i zobaczyc zderzak na zywo..troche rozwagi i przemyslenia i wszystko sie da..byle z glowa.

Paputek
21-07-12, 14:41
o to chodzi ze ten zamiennik pod 1 lampa to nie wyglada :) szpara taka ze szok lepiej daj w dziale gielda ze poszukujesz zderzak to mozna czasem za smieszny hajs wyrwac

Wojtec12345678
21-07-12, 20:43
Ja kupilem zderzak tylny z allegro,pod kolor samochodu,stan zderzaka jak nowka,z wersji coupe..wyszlo mnie to 140zl z przesylka,i to niby drogo jest?
Mozna szukac na tych portalach ze swojej okolicy i zobaczyc zderzak na zywo..troche rozwagi i przemyslenia i wszystko sie da..byle z glowa.

Ja kupowałem przód 1,5 roku temu, wszystko super, stan ideał, a po przyjściu okazało się że jest klejony :mad: oczywiście nie mówię o tym że każdy na allegro tak oszukuje ale jest takie ryzyko... a dałem wtedy 250 zł

o to chodzi ze ten zamiennik pod 1 lampa to nie wyglada :) szpara taka ze szok lepiej daj w dziale gielda ze poszukujesz zderzak to mozna czasem za smieszny hajs wyrwac

Dokładnie tak jak pisze Paputek , z tyłem może i jest ok, ale z przodu jest masakra pod światłami

Liero
22-07-12, 00:28
Wszystko zalezy od tego,JAK BARDZO zainteresujesz sie tematem kupna..jak ktos nie chce ryzykowac to kupuje z odbiorem osobistym i tyle..problem z glowy..zreszta,jak na zderzaki ktore maja NASCIE lat,to czego wy chcecie sie spodziewac..? zawsze mozna kupic paste do polerki K2,piwo i wypolerowac sobie zakupiony zderzak,ponad 50% rys znika,zaczyna blyszczec i sie jest bardziej zadowolonym ;)

todziu
22-07-12, 21:25
Super dzieki za odp - bede szukal po forach jeszcze raz thx

chudypiter
28-07-12, 22:22
Do takich zamienników zderzaków powinni dawać worek wkrętów, żeby to się trzymało kupy :)

salpa
04-08-12, 14:20
Zamienniki to słaba opcja z spasowaniem ;/ Wiem bo kupiłem raz do hondy i raz do pasata - lipa straszna(polcar). Szukaj używki pod kolor najlepsza opcja.