PDA

Zobacz pełną wersję : Kupno Civica 8 gen 1.4 i-dsi 2006r.

guzik
20-07-12, 15:38
Przepraszam, że w tym dziale umieszczam zapytanie ale wcześniej napisałem w dziale KUPNO i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
Witam jestem nowym użytkownikiem pisze do specjalistów znawców tematu mam nadzieje, że pomożecie mi w wyborze wersji Civic. Mam okazje nabyć Civica z 2006r. od pierwszej właścicielki, która przejechała 64 000km w środku samochód bardzo zadbany przebieg udukomentowany, kobieta jeździła z każdą pierdołą do serwisu wymiana żarówek, opon itp. posiada lekkie obtarcia na zderzaku i nadkolu.Moje wątpliwości to :

- Po pomiarze miernikiem lakieru wyszły wartości 98 miktonów na wiekszości auta na dachu od 320 do 360 mikronów w serwisie powiedzieli, że samochód miał wymienianą uszczelkę nad przednią szybą przy dachu to było robione w ramach akcji serwisowej, samochód jest z 2006r czy taka akcja była faktycznie czy to bajka sprzedającego ? Honda miała oprucz tego małą stłuczkę parkingową która była naprawiana w serwisie. Klapa bagażnika słabo spasowana ale podobano takiesię zadarzały.

- Następnie jeżeli chodzi o silnik możecie coś więcej o nim powiedzieć jak wygląda jego bezawaryjność w serwisie się pytałem to nawet nie wiedział ile ma zaworów ani ile Nm. Jak wygląda spalanie 1.4 i-dsi do 1.8 i-vtec przy delikatnej jeździ miasto trasa ? Serce mówi 1.8 ale utrzymanie tego egzemplarza naprawde świetne i cena chyba atrakcyjna a może celowo zaniżona... jak wygląda montaż instalacji LPG do obu silników ?

- Na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin samochodu ?

zerknijcie na ten egzemlarz może coś wypatrzycie i proszę o wasze opinie

http://otomoto.pl/honda-civic-1-4-co...C25213654.html

irecki26
20-07-12, 18:21
Kolego tu masz temat jeśli jeśli chcesz uzyskać pomoc. Powiem Ci tylko tyle, ze powłoka lakieru na dachu jest bardzo poza normą fabryczną...
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?100226-Chcę-kupić-Civic-a-8-gen-zna-ktoś-to-auto-proszę-o-opinię

TeeS1975
20-07-12, 19:41
Dzizas