Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : P28 schemat rozmieszczenia pinów

w_rebacz
20-07-12, 12:47
Panowie mógłby ktoś wrzucić schemat rozmieszczenia poszczególnych pinów w kompie P28? Głównie chodzi o kontrolkę Check Engine- który pin za to odpowiada?
Przyda się również cały schemat tak jak wyżej napisałem więc jeśli ktoś posiada bardzo proszę o wrzut :)
Z góry dzięki.

Saiti
20-07-12, 12:55
http://technet.ff-squad.com/wiring/obd1/obd1.pin.schematics.gif

Prącie bardzo. A który pin odpowiada? Praktycznie każdy :)

w_rebacz
20-07-12, 12:57
dziękuję bardzo :)

Chodzi o to który pin należy uciąć aby zgasł check engine raz na zawsze? :D Prawdopodobnie u mnie jest odcięty i chcę dojść do ładu i do składu.

Saiti
20-07-12, 13:04
To lepiej wyjmij żarówkę, chociaż nie wiem czemu mam wrażenie, że szykujesz auto na handel.... :(

w_rebacz
20-07-12, 13:10
Nie doczytałeś. Nie działa u mnie Check i chcę go teraz podłączyć :) Na żaden handel Paanie :)

w_rebacz
20-07-12, 22:45
Nikt więcej nie podpowie dokłądnie który pin jest od Checka? Nie ukrywam że się na tym nie znam.

markotny
20-07-12, 22:53
Kostka A pin 13. Na schemacie oznaczony jako MIL.

w_rebacz
11-05-13, 14:37
Wracając do tematu bo dopiero dzisiaj ogarnąłem... VTEC zapina się już prawidłowo, przy 5 tysiącach obrotów. Właśnie po to był mi potrzebny check, żeby ogarnąć VTEC'a. I teraz pytanie: Czy istnienie możliwość że ktoś przy usuwaniu immo usunął też checka, dlatego nie mam na pinie A13 żadnego napięcia? Przy świecącym checku VTEC by chyba nie zadziałał? Pytam bo mam kompa nieznanego pochodzenia. Grunt że śmiga, ale na przyszłość wolałbym wiedzieć jakie błędy są na kompie...

HG__wwa
11-05-13, 16:06
Żarówki są sterowane masą, czyli + jest cały czas na żarówkach w zegarach(przez bezpiecznik) a komp podaje masę, czyli po włączeniu zapłonu na pinie A13 na chwilę powinna pojawić się masa (cały czas jeżeli jest błąd ecu) co łatwo sprawdzić miernikiem.. jak się nie pojawia to raczej uszkodzony komp, ale nie jestem pewien:confused: