Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek - problem, ktorego jeszcze nie bylo

Matheo
19-07-12, 19:42
Witam! Centralny zamek w mojej hondzie zaczął wariować, mianowicie: otwiera i zamyka drzwi normalnie, zarówno kierowcy jak i pasażera, ale jak już siedzę w aucie, to z drzwi dochodzi dziwny dźwięk, coś jakby centralny próbował znowu otworzyć otwarte już zamki. Myślę, że zrozumiecie o co chodzi ;) jak się z tym uporwać? co może być przyczyną? pozdrawiam, Mateusz.

Liero
19-07-12, 22:25
Moze to glupie i nic moze nie miec na celu,ale odepnij AKU,otworz/zamknij drzwi pare razy,podepnij aku i sprawdz czy cos pomoglo heh.

Zielony11499
20-07-12, 12:52
mam to samo. ostatnio zauważyłem, że od czasu do czasu jak nacisnę klakson to zamek chce się ponownie otworzyć :D

Matheo
20-07-12, 18:39
z tego co sie orientuje to jakis modul centralnego powinien byc w drzwiach kierowcy prawda?

Matiasq
27-07-12, 10:12
W 5D angliku jest po stronie pasażera po stronie kierwcy jest moduł od sterowania szyb a przyczyna może być wieszajacy sie przekaznik w centralce

Chipsy2
28-07-12, 06:49
jeśli masz OEM centralny to sterownik siedzi w drzwiach kierowcy

Yotomeczek86
30-07-12, 02:32
jeśli masz OEM centralny to sterownik siedzi w drzwiach kierowcy

Nie do końca prawda. Np w CRX Del Sol EH6 96r jest od strony pasażera. W VI gen też tak potrafi być. Także nie koniecznie w drzwiach kierowcy :)

Chipsy2
30-07-12, 03:21
moja odpowiedź padła w związku z wpisem w profilu
Auto: Honda Civic 5 gen
i dokładnie o tym wiem że w innych bywało różnie a że nie było innych informacji na temat auta ta jest najbardziej prawdopodobna

Zielony11499
01-09-12, 23:22
winny jest czujnik w drzwiach kierowcy, wczoraj zrobiłem i już wszystko dobrze jest :)

Wojtec12345678
01-09-12, 23:27
Ja mam też dziwny problem, mianowice jak jest sucho i ciepło to jest ok, ale im na dworze jest chłodniej i bardziej wilgotno tym gorzej otwiera się drzwi, tzn jak jest ciepło to mogę otowrzyć auto z 20 metrów a jak wilgotono to czasem nawet z 1m nie łatpię, muszę przyłożyć polota do drzwi gdzie jest centralny i wtedy dopiero auto się otworzy :mad: gdzie szukać przyczyny ?

P.s. baterie wymienione w pilocie

CieCHu_VI
10-09-12, 22:43
mam to samo. ostatnio zauważyłem, że od czasu do czasu jak nacisnę klakson to zamek chce się ponownie otworzyć :D

Ja mialem cos takiego... Z nudow wkrecilem jedna z zarowek w kontrolkach w inne miejsce i dzieki temu wlaczajac swiatla otwieral sie zamek.