Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gaz do hanki

Paskov
19-07-12, 16:51
Witam.
Już prawie na 100% zdecydowałem sie załozyć gaz do hanki. Dzwonie pytam po różnych warsztatach za ile robią i na czym. Chciałem się was poradzić co najlepeij chodziłoby w moim samochodzie :P

Samochód - Honda Civic Aerrodeck 1,4 90KM d14a8 1999r.

Warsztat Auto glensk Pszczyna (jeżeli ktoś mial stycznośc proszę o opinie) zaproponował mi 2 opcje
1- Stag 300 wtrysk valtek reduktor alaska za 2500tys lub stag 300 wtrysk Hana reduktor alaska za 3100zl

inne zakłady w okolicy zywca lub bielska (jeśli ktos zna gdzie dobrze robia prosze napisać) proponowały cos takiego compact , valtek cena 2100zl lub lovato cena 2400zl lub brc cena 2800zl

Co byście proponowali doradzili dzieki.

probestic
19-07-12, 17:01
Stag 300, reduktora alaska, wtryski byle nie valteki, bo bywają męczące - OMVLe są wyjściowo do tej konfiguracji i sprawdzą się w tym silniku :) u mnie się sprawdzają :D

marcinh9
19-07-12, 20:21
Ja mam wtryski czerwone valteki - podobno są za wolne, ale jakoś tego nie odczuwam - przy dobrym ustawieniu mnożnika (ustawiam sam co 3miesiące) nie ma dużej różnicy między Pb, przejechały 30kkm i nie klekotają.

Na komputer Stag4 całkowicie wystarczy (kiedyś były tańsze o jakąś stówke) - po gwarancji możesz sam prosto ustawiać gaz.

I jeszcze jedno - nie dubluj postów :mad:

KORVAX
19-07-12, 22:09
Ja mam wtryski czerwone valteki - podobno są za wolne, ale jakoś tego nie odczuwam
dokładnie... ja mam stag 300+ i czerwone valteki i nie narzekam, na razie zrobiłem 35tys- bezproblemowo

xsysiu
19-07-12, 22:21
założyłem niecałe 2 miesiące temu stag 4 eco na czerwonych valtekach. Jedyny ich minus jest że są trochę głośne, zakładałem u tego gościa http://allegro.pl/show_item.php?item=2334676242 . Zrobiłem już około 4kkm i jest ok. Warto było z olsztyna się przejechać, szczególnie za tą cenę, instalacja założona w 5godzin. Różnicy w mocy nie ma żadnej chociaż mam wrażenie że silnik się lepiej zbiera niż na benzynie. Spalanie gazu takie same jak benzyny.

probestic
19-07-12, 22:25
Dobra, ja na valtekach zrobiłem prawie 100tysięcy ... ale zimą bywały jazdy, czyszczenie nałogowo, bo filtry nie pomagały i się kleiły - dlatego nie polecam, mimo wszystko za dużo 'zabawy' z nimi,

Poll
20-07-12, 11:07
Różnicy w mocy nie ma żadnej chociaż mam wrażenie że silnik się lepiej zbiera niż na benzynie.

Bez żartów. Szanujmy się...To jest auto na benzynę i wątpie, żeby na gazie zbierał się lepiej... Niektórzy jak coś mają to jest to najlepsza rzecz na świecie. Spalanie takie samo, szkoda, że ci niższe nie wyszło.

skorpion7
20-07-12, 11:21
z bezproblemowością gazu pewnie tak samo jest. Tylko później wszędzie pytania czemu silnik robi różne cyrki.