Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Błąd P1236

ekoko
18-07-12, 20:07
Witajcie,

Czy może ktoś mi pomóc, nakierować mnie ponieważ notorycznie zapalami mi się check engine, oczywiscie traci moc, odcina turbo.. po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu auto jedzie normalnie a check sie pali. Mam interfejs wiec moge skasować błędy, a dokładniej wyswietla sie tylko jeden bład: P1236. Wiem ze takie objawy są normą w zime gdy silnik jest nie rozgrzany ale teraz w lato? i pojawia się to co kilka dni, tylko na zimnym silniku, jednakże dziś pojawił mi sie check gdy ruszyłem ze swiateł i nie mialem nawet 2000 obrotów.. wydaje mi sie ze czujnik jest ok i raczej jest tu winny albo EGR albo kierowniczki - z góry dziekuje za wszelką pomoc

genior
19-07-12, 00:05
błędy komputer pokazuje wtedy kiedy ma problem a nie kiedy jest zima..
a Ty zaczynasz nowy temat, chociaż widziałem że już w 2-óch pisałeś to samo, i to nawet w jednym masz rozpisane jaki masz problem, i na siłe nie chcesz uwierzyć i wydaje Ci się że to nie to, czy tamto
zrozum wreszcie, że nikt nic nowego nie wymyśli..
poza tym na necie jest mnóstwo powiedziane na ten temat
chociażby tutaj
http://www.auto-swiat.pl/asforum/forum,pt114_Porady-techniczne.aspx

ekoko
19-07-12, 07:19
Witaj,

Ale w co nie potrafię na siłę uwierzyć? Bo nie rozumiem ? Tak, napisałem to w innym temacie bez otwierania nowego postu jednak moje pytania obeszły się echem.. po drugie miałem tam różne pytania typu: czy dane paliwo moge lać i czy nie jest tego przyczyną, czy zmiana filtru danej firmy także nie jest powodem, zapytałem także o egr czy turbine, więc czego mam być pewny i w co mam uwierzyć na siłe ? w 5 powodów, z których każdy może być powodem ? po trzecie nie wymagam, ażeby ktoś wymyślił mi coś nowego tylko po ludzku pomógł i zasugerował, że z tych rzeczy może to być dajmy na to "to" itp.. a to, że na necie jest dużo to wiem (jednak większość postów odnosi się do pory zimowej) i jak bym znał rozwiązanie to zapewne bym tutaj nie zadawał tego pytania. Także skoro jesteś taki pomocny było trzeba pomóc i podpowiedzieć w temacie, który kontynuowałem a nie zakładałem nowego.