PDA

Zobacz pełną wersję : Zuzyte zawieszenie

Sonia
18-07-12, 16:02
Czesc,

Dowiedzialam sie dzisiaj w warsztacie, ze moj problem ze stukajacym zawiszeniem dotyczy amortyzatorow, powinny byc one wymienione (plus oslony i laczniki), ale w niedziele wyjezdzam na wakacje, w warsztacie sie nie wyrobia, nie maja czesci. Powiedzieli, "ze musze sie jeszcze troszke przemeczyc" i w przyszlym tygodniu to zrobia. Dodatkowo ciagle wyskakuje mi check engine (problem z zapychajacym sie EGRem). Boje sie wyruszac z tymi usterkami w podroz, do celu mam 500 km. Czy uwazacie, ze moge jechac czy jest to zbyt niebezpieczne? Czy moze dojsc do tego, ze EGR sie zapcha i samochod stanie? Moj majster stwierdzil, ze "zapchac sie nie zapcha", ale ja boje sie, ze samochod mi stanie i nic z tym nie zrobie... Z gory dziekuje za odpowiedz!

tommek82
19-07-12, 15:09
No jakby nie było ryzyko jest.
Ale jak Ci napiszę, że powinnaś jechać i na trasie auto padnie, to będziesz miała do mnie pretensje ?? :p

marioZ
19-07-12, 22:09
szczerze....mi ten sam błąd wyskoczył jak jechałem z Wawy do Krakowa...dokładnie w Radomiu mi wyskoczył...znalazlem warsztat, usuneli usterke powiedzieli zebym go przygazowal na trasie ale po 50 km znowu sie zapalia wiec jechalem dalej, dojechalem do Krakowa nic sie nie dzialo z autem oprocz tego checka--w trasie do Wawy rownież nic. Tak było u mnie. możesz zaryzykować i jecha...amory wytrzymaja u mnie byly pękniete oslony i dojechałem. Pozdro.

Krzysztof1969
20-07-12, 15:02
Przeciez części mają zawsze na drugi dzień bądz w tym samym po południu. Ja pojechałbym do innego mechanika. Lepiej mieć wszystko sprawne niż jechać kawał drogi z sercem na ramieniu.