Zobacz pełną wersję : dobry srodek antykorozyjny
Witam mam pytanie czy może zna ktos dobry srodek na rdze którym można zabezpieczyc nadkola
Chodzi Ci o coś w stylu baranka, czy bardziej o farbę na rdze pod zabezpieczenie nadkoli ;) ?
Ja opierdzieliłem przygotowane nadkole Corizonem - dwie warstwy, a potem jako zabezpieczenie dałem Blachogum na pędzlu.
A czy to dobry sposób ... ile użytkowników, tylu ma swoje sposoby i zdania :]
Brunox Epoxy - jest to coś w rodzaju podkładu/minii - z kontakcie z rdzą robi się czarne i zmienia skład chemiczny rdzy, w kontakcie ze zdrową powierzchnią tworzy bezbarwną powłokę. Jak ktoś chce może na to nanieść warstwę lakieru, choćby zwykłego hammeraid'a.
noxudol 3100. volvo i saab używają tego środka fabrycznie. sam będę to robił u siebie tym środkiem.
Po robieniu tylnych blotnikow moj lakiernik wypsikal mi wnetrza blotnikow i progi Noxudolem (750) i do dzis kompletnie nic sie nie dzieje.
tak, 750tka jest własnie do profili zamkniętych, a 3100 do podłogi.
Andrew 1130
20-07-12, 22:32
Po robieniu tylnych blotnikow moj lakiernik wypsikal mi wnetrza blotnikow i progi Noxudolem (750) i do dzis kompletnie nic sie nie dzieje.
Ale Ty ponoc Rexio malo zima jezdzisz:)