PDA

Zobacz pełną wersję : Brak świateł stop

irecki26
15-07-12, 09:21
Proszę o pomoc, po naciśnieciu padału hamulca nie mam świateł stop. Jak kilka razy nacisne to czasem zadziałają. Dostaełm sie do czujnika,jak go nacisne mocniej docisnałem to dzialało. Mogę coś zrobic z tym czujnikiem czy w grę wchodzi tylko wymiana,moze miał ktoś podobną sytuacje?Jest on rozbieralny,da sie tam coś wyczyścić lub podgiąć? Proszę o szybka pomoc,we wtorek ruszam na wakacje i może byc kłopot...

Ordi
16-07-12, 12:54
obstawiam że raczej wymiana wchodzi w gre. Nie widziałem go na oczy ale większość czujników jest nierozbieralna...

irecki26
16-07-12, 14:14
na chwilę obecną działa,poruszałem im troche,psikne jeszcze jakims WD i zobaczymy. Czujnik w serwisie 100zł. Jak stary bedzie nadal szwankował to wymienie ( za duze ryzyko jezdzić bez świateł stop).Myślę ze przycina sie jakaś spręzynka ktora odpowiada za pracę bolca w czujniku.

pepe
17-07-12, 16:47
Nic się nie przycina,miałem to samo czujnik do wymiany, brak zamienników, tylko oryginał dostępny w ASO

irecki26
17-07-12, 17:22
[QUOTE=pepe;1705957]Nic się nie przycina,miałem to samo czujnik do wymiany, brak zamienników, tylko oryginał dostępny w ASO[/QUO

Od 3 dni jest ok więc zobaczymy jak to bedzie...

Adam79
18-07-12, 17:56
[QUOTE=pepe;1705957]Nic się nie przycina,miałem to samo czujnik do wymiany, brak zamienników, tylko oryginał dostępny w ASO[/QUO

Od 3 dni jest ok więc zobaczymy jak to bedzie...

Aż TIR w bagażniku zaparkuje i się czujnik od razu ze światłami wymieni;)

Młody ŁDZ
18-07-12, 18:01
Nie rób sobie jaj kolego z bezpieczeństwa - skoro raz już zawiodło to odżałuj tą stówę i wymień.

irecki26
18-07-12, 19:02
Panowie,nie robie jaj, jeżdze prawie tydzień i wszystko gra,moze coś przez chwile nie łączyło bo go rozłączałem-możliwe ze kostki nie docisnąłem.