PDA

Zobacz pełną wersję : podłączenie neonu?

SylverStoneVip
18-08-07, 23:15
WItam,w jaki sposób najlepiej moge podłaczyc dodatkowe światło tak aby przy otwarciu drzwi sie zapalało a przy zamknieciu gasło?Czytalem na forum ze najlepiej sie podłaczyc pod wtyk przy drzwiach jednak jest problem jak podepne sie to przy otwartych drzwiach pali sie podsufitka a dodatkowe swiatło NIE,z kolei jak drzwi zamkne to zapala sie dodatkowe światło a podufitka gasnie.Co robie zle?Zmieniałem przewody na odwrot no nic za kazdym razem to samo.Jak przystawie kable do podsufitki to elegancko działa jednak wolałbym nie ciagnac przez dach i słupek kabla.
Pomózcie

rodzyneck
19-08-07, 00:36
Jak przystawie kable do podsufitki to elegancko działa jednak wolałbym nie ciagnac przez dach i słupek kabla.
To się w niego wepnij tam gdzie wchodzi na dach, bosz... :)

SylverStoneVip
19-08-07, 11:32
Jak przystawie kable do podsufitki to elegancko działa jednak wolałbym nie ciagnac przez dach i słupek kabla.
To się w niego wepnij tam gdzie wchodzi na dach, bosz... :)

No dużo mi nie pomogłes :( a gdzie ten kabel jest?

pirat
19-08-07, 11:54
w manualu jest zaznaczone :) o ile pamietam to lewy slupek

marko46
19-08-07, 17:55
lewy slupek..rozbierz lampke w dachu-zobacz kolor kabla i znajdziesz go za bezpiecznikami-sam ostatnio tak sie wpialem w tym samym celu. pozdro

Aquarius
19-08-07, 19:37
u mnie w 6 gen leci chyba prawym progiem...

SylverStoneVip
19-08-07, 22:26
lewy slupek..rozbierz lampke w dachu-zobacz kolor kabla i znajdziesz go za bezpiecznikami-sam ostatnio tak sie wpialem w tym samym celu. pozdro

O dzieki czyli mam rozumiec ze jeden kabelek mi potrzebny bo drogim ma byc masa którą moge z innego miejsca pociągnac??
dzieki podrawiam:)

marko46
20-08-07, 23:12
O dzieki czyli mam rozumiec ze jeden kabelek mi potrzebny bo drogim ma byc masa którą moge z innego miejsca pociągnac??
dzieki podrawiam:)

hmm no nie-2 kabelki-plus i minus chyba ze inaczej masz wyciagniete z neonu czy czego tam innego chcesz podpiac... poprawiam swoja wypowiedz-sprawdz kolory obu kabelkow w lampce :agent: i wepnij sie w oba-a zeby bylo ok-poprostu wlacz lampke i przytnij kabelki do rozebranych kabelkow od lampki-masz dwie mozliwosci-albo sie to cos zaswieci albo nie;) spoko nic nie spalisz-ewentualnie jak zetkniesz lampkowe kable to bezpiecznik pojdzie-wiec ich nie spinaj :afro: chyba nie umiem tlumaczyc-ale moze pomoze :d w razie watpliwosci wal na PW.