Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic 5d angol pytanko o wydech

bilet44007
18-08-07, 22:12
Siemanko mam kilka pytań odnosnie tłumnika koncowego chciałbym założyć coś w zamin seryjnego z jakomś pojedyńczą końcówka tak żeby wkomponowała sie w zderzak ładnie chodzi mi o coś nie głośnego tak żeby nie denerwowało w środku a żeby we wkrecaniu na obroty był jakiś odgłos pytanka moje czy kupić koncówke i dospawać ja czy kupic tłumnik z puszka czyli cały i tak sie nie obedzie bez przerobek jak bedzie z innego modelu może ktos ma coś do sprzedania lub jakieś propozycje czekam na info z góry dzieki pozdr

havok
19-08-07, 09:19
Jakoś tak mało składnie to napisałeś. Jeżeli masz dobry tłumik (skąd przyszła Ci do głowy nazwa tłumnik, skoro jego zadaniem jest tłumienie hałasu?) a chcesz odgłos przy wkręcaniu na obroty, to załóż sobie ładną końcówkę i stożek. Będziesz miał odgłos przy wkręcaniu i spokój w środku auta. A tak poza tym to propozycji co do tłumików poszukaj też na forum 92-00, bo sporo już takich tematów było (nawet ostatnio w tym tygodniu) i może sobie coś znajdziesz z tuningowych. Niestety, one są z reguły mniejsze objętościowo (ich puszki), więc najlepiej byłoby albo kupić dedykowany, albo robić na zamówienie.

takibartek
19-08-07, 14:45
Dedykowany ULTER z pojedynczą końcówką. Mam i jest boski. Niezbyt głośny (też się tego obawiałem), lekko mruczy przy schodzeniu z obrotów i idealnie ppokrywa się z linią zderzaka.