Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie

rsvd
13-07-12, 15:12
Witam.
Mam problem z moją Hondą Civic 1.4is '99. Mianowicie od jakiegoś czasu cos delikatnie stukało w prawym przednim kole. Na diagnostyce oraz u mechanika dowiedziałem się ze wszystko jest w porządku i nie widać nic co mogło by stukać poradzono mi jezdzic az zacznie sie tłuc mocniej wtedy wyjdzie wszystko. Po jakimś czasie w ostatnie najwieksze upały podczas dłuższej trasy odgłosy te sie nasiliły do tego stopnia ze przy skrecie kierownicy cos tłukło sie i "skrzypiało" dosyć głośno. Również dało sie wyczuć pod nogą ze cos stuka w zawieszeniu. Teraz gdy jest chłodniej wszystko ucichło.... pozostało tylko to denerwujące delikatnie stukanie w zawieszeniu. Miał ktoś może taki problem albo potrafi mi pomóc.

Z góry dzieki i pozdrawiam.

Djadi
15-07-12, 21:50
na trzepakach byleś ? może łączniki staba

Marecki
15-07-12, 23:08
Trzepaki nie zawsze wszystko wyłapią. Wjedź na kanał i sprawdź po kolei każdy element w miarę możliwości. To może być któryś z wahaczy, albo cokolwiek innego...

data1985
18-07-12, 19:34
Przy mocnym skręcie jeśli jest pukanie z koła to stawiał bym w 1 kolejności na sworzeń wahacza... podnieś przednie koło lewarkiem i zobacz czy na kole nie masz luzów na boki lub góra dół. Jeśli są to polecam ich wymianę żeby któregoś dnia nie zgubić koła bo jest to mało przyjemne. Problem z wahaczami pojawia się nawet bez stukania, warto sprawdzić....