Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z lampka klapy bagaznika

stiven_h
18-08-07, 14:05
Umylem niedawno silnik i zle zabezpieczylem kostki i w zwazku z tym pojawil sie problem niewielki ale wkurzajacy straaaaaaaaaasznie.
Kiedy wszytko wyslchlo odpalielm samochod i okazalo sie ze pali sie lampka od klapy bagaznika (ze niby jest cigale otwarta) ale dalem sobie z tym spokoj bo pomyslalem zle wyschlo. Kidy przyjechalem pod dom i wlaczylem alarm on po 5 s zaczal wyc. Od tego czasu mileo juz sporo dni i alarm dziala teraz normalnie ale kontorlak od klapy bagaznika dalej sie pali czasami ganie ale na dziurach mruga..:/ strasznie mnie to denrwuje.
Ma ktos moze jakis pomysl co ztym zrobic....??

Lcfr
18-08-07, 15:24
Umylem niedawno silnik i zle zabezpieczylem kostki i w zwazku z tym pojawil sie problem niewielki ale wkurzajacy straaaaaaaaaasznie.
Kiedy wszytko wyslchlo odpalielm samochod i okazalo sie ze pali sie lampka od klapy bagaznika (ze niby jest cigale otwarta) ale dalem sobie z tym spokoj bo pomyslalem zle wyschlo. Kidy przyjechalem pod dom i wlaczylem alarm on po 5 s zaczal wyc. Od tego czasu mileo juz sporo dni i alarm dziala teraz normalnie ale kontorlak od klapy bagaznika dalej sie pali czasami ganie ale na dziurach mruga..:/ strasznie mnie to denrwuje.

mielismy identiko problem w sedanie mojego ojca...
tez paliła sie kiedy chciala, tez wariował alarm
szukalismy, szukalismy.... i nie znaleźlismy ;/
nie chcielismy wszystkiego wybebeszac i koniec konców na dojsciu do lampki zostal zalozony wlacznik (po otwarciu bagażnika mozna sobie zapalic swiatełko lub nie) i on uspokoił cała sprawe.

skolopendra
18-08-07, 17:23
dalej sie pali czasami ganie ale na dziurach mruga.

spróbuj od drugiej strony
czyli rozebrać przycisk klapy, przeczyścić styki ,a na koniec wszystkie krańcówki czujników
popsikać wd40

solonyone
19-08-07, 07:46
Przepraszam, mam takie pytanie z serii "przy okazji".

Czy Hatchback V gen ma lampke w bagażniku, jeśli tak to moge prosić o foto gdzie i jak wyglada??

Lipek
19-08-07, 10:02
Czy Hatchback V gen ma lampke w bagażniku, jeśli tak to moge prosić o foto gdzie i jak wyglada??
Po lewej stronie taka kwadratowa-jesli jej nie masz-to masz na 100% zaslepke

stiven_h
19-08-07, 13:52
spróbuj od drugiej strony
czyli rozebrać przycisk klapy, przeczyścić styki ,a na koniec wszystkie krańcówki czujników
popsikać wd40[/quote]

nie sadze zeby to cos dalo bo problem powstal kiedy umylem silnik i woda dostala sie prawdopodobnie do jakiejs kostki tak wiec uwazam ze rozebiranie zamka nie ma sensu

MacK
20-08-07, 09:06
Od tego czasu mileo juz sporo dni i alarm dziala teraz normalnie ale kontorlak od klapy bagaznika dalej sie pali czasami ganie ale na dziurach mruga..:/ strasznie mnie to denrwuje.
pociągasz delikatnie dzwigienkę otwierania klapy ale tak żeby jej nie otworzyć
ma ten sam numer czasami, pojawił się od czasu gdy założyłem siłownik na cięgno otwierania klapy idące od wkładki kluczyka (tej pod tylną lampą) do zamka, powoduje to że czasami cięgno to nie wraca do końca i uruchamia włącznik przy zamku i kontrolka świeci albo alarm wariuje, można to rozwiązać zakładając jakąś sprężynę ale na razie bardzo mi to nie przeszkadza w sensie nie wariuje często więc olałem temat