PDA

Zobacz pełną wersję : Sprężyny zaworów D16Z6

Yotomeczek86
12-07-12, 17:39
Witajcie !!

Mam problem ze sprężynami zaworów, otóż chodzi mi o to czy są różne czy identyczne ?? Strona ssąca i wydechowa. Bo tak przyglądając się im nie widzę różnicy... Proszę o pomoc, bo mnie na takie fuck upy nie stać :)

Znalazłem :) Dla potomnych :

Sprężyny zaworów pomalowane są farbką :

Różowa - ssące
Niebieska -wydech

Sheiva
12-07-12, 20:38
Nie chcę mieszać, ale piszesz, że nie chciałbyś fuck upa, więc.. czy nie odwrotnie przypadkiem z tymi kolorami ? Tak mi się wydaje przynajmniej. Może poczekaj lepiej na jeszcze jakąś odpowiedź :)

Yotomeczek86
12-07-12, 20:44
Na japancars ru jest wszystko ladnie opisane ;]

Whiplash
12-07-12, 23:46
rozbieralem glowice i wszystkie springi sa identyczne, moze sa pomalowane ale po jakims czasie farba schodzi

Yotomeczek86
12-07-12, 23:51
Zobacz sobie pod talerzykami, na pewno jest farba :) Mi po dobrych 300tyś nie zeszła wiec i Tobie też nie :) Dobrze się przypatrz ;]

jasiek09
12-07-12, 23:57
Sprężyny zaworów pomalowane są farbką :

Różowa - ssące
Niebieska -wydech
Grafika google też tak mówi

Whiplash
13-07-12, 02:29
Zobacz sobie pod talerzykami, na pewno jest farba :) Mi po dobrych 300tyś nie zeszła wiec i Tobie też nie :) Dobrze się przypatrz ;]

to gdzie sa wkoncu znaczone na talezykach czy same sprezyny sa pomalowane ?? ciekawe czy dobrze glowe w takim razie poskladalem :) ale od 2000km auto na niej zap*** a sprezyny mialem wrzocone luzno do pudelka jak skladalem :) tylko zamki do talezykow i zaworow parowalem

Yotomeczek86
13-07-12, 02:56
Na górnym zwoju lub dolnym pod talerzykiem

jasiek09
13-07-12, 08:42
to gdzie sa wkoncu znaczone na talezykach czy same sprezyny sa pomalowane ?? ciekawe czy dobrze glowe w takim razie poskladalem ale od 2000km auto na niej zap*** a sprezyny mialem wrzocone luzno do pudelka jak skladalem tylko zamki do talezykow i zaworow parowalema dobrą stroną sprężyny pozakładałeś :)? Ja zawsze widziałem zaznaczenie u góry, jeśli było u dołu to sprężyna była akurat założona "do góry nogami".

Whiplash
13-07-12, 16:11
no raczej ciezko odwrotnie zalozyc bo maja od gory progresje. Ciekawe czy zeczywiscie sie roznia. bo aftermarkety jak clower nie maja podzialu na ssace i wydechowe

jasiek09
13-07-12, 16:54
no raczej ciezko odwrotnie zalozyc bo maja od gory progresjemało widziałeś jeszcze "magików" :)