Zobacz pełną wersję : Sprężyny zaworów D16Z6
Yotomeczek86
12-07-12, 17:39
Witajcie !!
Mam problem ze sprężynami zaworów, otóż chodzi mi o to czy są różne czy identyczne ?? Strona ssąca i wydechowa. Bo tak przyglądając się im nie widzę różnicy... Proszę o pomoc, bo mnie na takie fuck upy nie stać :)
Znalazłem :) Dla potomnych :
Sprężyny zaworów pomalowane są farbką :
Różowa - ssące
Niebieska -wydech
Nie chcę mieszać, ale piszesz, że nie chciałbyś fuck upa, więc.. czy nie odwrotnie przypadkiem z tymi kolorami ? Tak mi się wydaje przynajmniej. Może poczekaj lepiej na jeszcze jakąś odpowiedź :)
Yotomeczek86
12-07-12, 20:44
Na japancars ru jest wszystko ladnie opisane ;]
rozbieralem glowice i wszystkie springi sa identyczne, moze sa pomalowane ale po jakims czasie farba schodzi
Yotomeczek86
12-07-12, 23:51
Zobacz sobie pod talerzykami, na pewno jest farba :) Mi po dobrych 300tyś nie zeszła wiec i Tobie też nie :) Dobrze się przypatrz ;]
Sprężyny zaworów pomalowane są farbką :
Różowa - ssące
Niebieska -wydech
Grafika google też tak mówi
Zobacz sobie pod talerzykami, na pewno jest farba :) Mi po dobrych 300tyś nie zeszła wiec i Tobie też nie :) Dobrze się przypatrz ;]
to gdzie sa wkoncu znaczone na talezykach czy same sprezyny sa pomalowane ?? ciekawe czy dobrze glowe w takim razie poskladalem :) ale od 2000km auto na niej zap*** a sprezyny mialem wrzocone luzno do pudelka jak skladalem :) tylko zamki do talezykow i zaworow parowalem
Yotomeczek86
13-07-12, 02:56
Na górnym zwoju lub dolnym pod talerzykiem
to gdzie sa wkoncu znaczone na talezykach czy same sprezyny sa pomalowane ?? ciekawe czy dobrze glowe w takim razie poskladalem ale od 2000km auto na niej zap*** a sprezyny mialem wrzocone luzno do pudelka jak skladalem tylko zamki do talezykow i zaworow parowalema dobrą stroną sprężyny pozakładałeś :)? Ja zawsze widziałem zaznaczenie u góry, jeśli było u dołu to sprężyna była akurat założona "do góry nogami".
no raczej ciezko odwrotnie zalozyc bo maja od gory progresje. Ciekawe czy zeczywiscie sie roznia. bo aftermarkety jak clower nie maja podzialu na ssace i wydechowe
no raczej ciezko odwrotnie zalozyc bo maja od gory progresjemało widziałeś jeszcze "magików" :)