Zobacz pełną wersję : Problem z obrotami.. Civic V gen.
Witam. Mam problem z obrotami przy civicu. Oryginalnie odcinka powinna być przy 7300 u mnie "pseudo" odcinka konczy sie na 6000. Tez nie moge tego nazwac odcinka bo przy tych 6000 tys. zamuli go i koniec... FAluja tez mi obroty i gasnie na skrzyzowaniach.. Silnik ( d15b2) dwupunkt.
na początek napisz jaki masz silnik, bo tak to nic nie wiadomo
spróbuj w pierwszej kolejności wyczyścić krokowy ;)
silniczek krokowy, rozrząd?
odcinka w B2 przy 7300???? od zawsze mi wiadomo, że dopływ paliwa kończy się na 6900RPM... Zrób reset kompa i naucz go od nowa, sprawdź rozrząd i ew. jak poprzednicy pisali - wyczyść silniczek krokowy..
ewentualnie posprawdzaj czy nie pobiera lewego powietrza
wyczyściłem silniczek krokowy i mu sie pogorszyło faluja obroty od 1000 do 2500 jak zdejmę kostkę od silniczka trzyma obroty ale 1500. Wyczyscilem też sade, palec kopułke.. Jak narazie żadnych popraw nie widze..
odcinka w B2 przy 7300???? od zawsze mi wiadomo, że dopływ paliwa kończy się na 6900RPM... Zrób reset kompa i naucz go od nowa, sprawdź rozrząd i ew. jak poprzednicy pisali - wyczyść silniczek krokowy..
Kumpel ma taki sam motor i do tylu mu sie kreci. DObra ale kit z tym... Nawet bym chciał by miał ta odcinke na 6900 a nie na 6000 i "muł"..
sprawdź jeszcze filtry oleju, powietrza, podjedz na jakiś warsztat i sprawdź ciśnienie silnika. Przyczyn może być wiele, musisz sprawdzać krok po kroku
thompson17
15-07-12, 14:46
Niuniek no co Ty przyjacielu :D nasze motory odcinają przy 7300 :) chyba że mi źle obrotomierz działa :D a mam już 2 czy 3 licznik :)
Paweł zjade na weekend to zrobimy samodiagnostyke bo to podstawa, mówiłem Ci :)
a ciśnienie na cylindrach to fakt, też istotna sprawa :)
a jeszcze lepiej- podmienimy na chwile mojego kompa z Twoim może tutaj jakiś problem jest :)
Niuniek no co Ty przyjacielu :D nasze motory odcinają przy 7300 :) chyba że mi źle obrotomierz działa :D a mam już 2 czy 3 licznik :)
Tomek, przyjacielu u mnie odcina na B2 na 6900/7000RPM :D RESET KOMPA I NAUCZYĆ OD NOWA! :)
thompson17
15-07-12, 16:59
nie wiem Niuniek :)
ja mam jak tutaj u tego koleszki: http://www.youtube.com/watch?v=DUlcxbwLYk8 z tym że ciut dalej mi odcina
a kompa juz resetowałem może ze 3 miesiace temu i tak jak przed tak i po resecie tak samo mi odcina :)
ale mniejsza, to nie temat zatytułowany "Dej mu na zimnym" ;)
OK OK poczekam to jak cos daj cynka ze jestes to sie pobawimy:)