Zobacz pełną wersję : Światło mijania (brak napięcia na przewodzie jednego reflektora)
Witam, mam pewien problem z moim samochodem, nie świeci, mi światło mijania od strony kierowcy. Halogen strawny, sprawdziłem napięcie na przewodzie i nic nie ma. (dodam iż drogowe świecą jak należy) jeszcze niedawno wystarczyło poruszać wtyczką i zapaliło się, a teraz nic nie pomaga. (wtyczka jest nadtopiona)
Moje pytanie takie: czy mógłbym sobie pociągnąć + z lewej strony na prawą?
Na 90 % to bezpiecznik, tu jest tak zrobione, że każde światło ma bezpiecznik 4 bezpieczniki-2x lewe światła - drogowe, mijania i 2x prawe- drogowe, mijania. Jak chcesz to mogę wstawić listę bezpieczników którą powinieneś mieć pod lewym schowkiem (lewa noga kierowcy)
Nie jest to bezpiecznik, bo miałem to samo i samo się naprawiło. tzn dostałem szału i zacząłem szarpać to jedną to drugą wtyczką/żarówką i nagle się zapaliło i świeci do dzisiaj. problem pojawił się po wymianie żarówki od strony pasażera - zmieniłem żarówkę pasażera i przestała świecić strona kierowcy. Nawet tu na forum pytałem czy one sa podpięte szeregowo, tzn prąd idzie przez lampę pasażera do lampy kierowcy? już nawet brałem pod uwage przerwę na kablu.