Zobacz pełną wersję : Pomocy D16A6 kręci sie tylko do 3000 obr!
Jak W temacie. Silbnik kręci się tylko do 3000 obr przerywa, gaśnie, chodzi nie równo i nie na wszystkie gary. Komputter nie pokazuje żadnego problemu. Prosze o pomoc
jak wygladaja swiece? wykrecales je? kiedy wymieniane? moze byc cos od siec do aparatu zapl - moze byc cos z paliwem
napisz co sprawdzales zeby bylo latwiej - dzieki
Wczoraj kupiłem komplet świec boscha.Przez 15 min palił na wszystkie cylindry ale i tak nie przekraczał 3000 tyś obrotów. Potem znowu sie sie pogorszyło. I jescze jedno świece robią sie czarne jak smoła a o ile wiem powinny być bialutkie. P.S Pół roku jeżdże bez czujnika identyfikującego pierwszy cylinder - może to przez to...
[ Dodano: Pią 24 Cze, 2005 ]
Znalazłem przyczyne. Silnik jest w trybie awaryjnym (tak sądze - to by tłumaczyło obroty -3000). Zauważyłem że mam bardzo luźny pasek rozrządu... mógł się przestawić... mam nadzieje że zawory ocalały...
jesli chodzil to zawory cale. rozrzad sie przesunal - to tlumaczyc moze kompletny brak mocy.