Zobacz pełną wersję : D15b2 bierze olej na potęge
Witam.
sprawa przedstawia sie tak : kupiłem autko juz z taką wadą z tym ze było widać przyczyne - zalane świece i fajki od kabli wysokiego napięcia. przy wymianie rozrządu wymienilem na nowe uszczelniacze ; od strony wałka rozrządu i wału. Klawiatura też była zdjęta i wszystkie orningi na nowo wklejone na silikon - problem z mokrymi "fajami" znikł ; ale smród w kabinie pozostał ; myślałem ze troche oleju przelało sie do wydechu i sie wypala ale ilez moze sie to wypalać - a poza tym oleju ubywa ;/
Samochód nie dymi jest zalany polsyntetykiem - nie wiedziałem co było wczesniej a nie chciałem lac mineralki. Ale auto nie dymi więc czy to też moze być przyczyna brania oleju ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi / sugestie
Nie masz nigdzie wycieku z silnika ??
sprawdź czy filtr oleju Ci się nie odkręcił i ogólnie obejrzyj silnik od spodu.
Samochód nie dymi jest zalany polsyntetykiem - nie wiedziałem co było wczesniej a nie chciałem lac mineralki. Ale auto nie dymi więc czy to też moze być przyczyna brania oleju ?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi / sugestie
Jesli jestes posiadaczem turkusowego eg z wsk. Moge ci powiedziec ze wali ci olejem z wydechu az miło :p Także mysle ze przynajmniej maly remoncik by sie przydał:)
pzdr
Jesli jestes posiadaczem turkusowego eg z wsk. Moge ci powiedziec ze wali ci olejem z wydechu az miło :p Także mysle ze przynajmniej maly remoncik by sie przydał:)
pzdr
damn it ; na ciepłym śmierdzi ale zeby zasłone zostawiał to nie widziałem. Trzeba będzie w nastepnym tygodniu grzebnąć ; na tyle jeszcze mi oleju z dolewki starczy. :) chyba ze była zalana mineralnym i teraz bierze ; jak myślisz ? heh ... tych sokołowiaków sie nazbierało ;]
do tych wyżej : silnik czysty :)
czekam na odpowiedzi / sugestie
remont
Yotomeczek86
11-07-12, 19:23
swap + remont... od razu, i mówię to całkiem poważnie.
Tylko ze jako uczeń technikum mam nieco okrojony budżet ;] W następnym tygodniu wymienię olej na mineralny ,może faktycznie przesadziłem tankując polsyntetyk. A co panowie myślicie w sprawie ceramizerów ; czy oplaca sie na to patrzeć czy puścić mimo uszu ? Auto kupiłem stosunkowo nie dawno i mimo tego ze kapke do niego dołożyłem na pewno go nie sprzedam :)
Jestes uczeń masz okrojony budżet , a chcesz kupowac Ceramizery hmm.... lepiej ta kase odlozyc i kupic pierscienie....
pierscienie 200zl
Panewki korbowe 150zl
Uszczelniacze OEM ok 150zl
olej+ filtr ( na dotarcie ) 100zl
jakies inne pirdolki ( uszczelki itp ) ok 300zl
ew. rozrzad 200zl
kilka browarow i sprobowac samemu , badz oddac komus kto sie zna i zaplacic ok 1600zl z czesciami ( w zaleznosci od warsztatu ) za maly remont
Jestes uczeń masz okrojony budżet , a chcesz kupowac Ceramizery hmm.... lepiej ta kase odlozyc i kupic pierscienie....
pierscienie 200zl
Panewki korbowe 150zl
Uszczelniacze OEM ok 150zl
olej+ filtr ( na dotarcie ) 100zl
jakies inne pirdolki ( uszczelki itp ) ok 300zl
ew. rozrzad 200zl
kilka browarow i sprobowac samemu , badz oddac komus kto sie zna i zaplacic ok 1600zl z czesciami ( w zaleznosci od warsztatu ) za maly remont
Rozrząd , olej , filtr , i ww. uszczelniacze wymeniałem tylko co po zakupie. więc jakieś tysiąc kilometrów nazad. Szczerze mówiąc to wolał bym wydać te pieniążki na lepszy zawias ;) Jeszcze mam kilka dni do namysłu ; i raczej wybiore tą opcje z browarami :)
Sarenowi chodziło o uszczelniacze zaworowe...