Zobacz pełną wersję : piasta 6ge. po lifcie
witam przepraszam ja juz taki post byl ale szukalem i nic sie nie doczytalem na ten tamat potrzebna piasta civica 99 rok. pytanko czy od np 5 gena pasuje czy moze od inej hani
6 gen to 6 gen wiec podejrzewam, ze z 5 gen nie podejdzie.
Moze kup dobry nowy zamiennik (made in japan) w jakims sklepie z czesciami do hondy, zamiast uzywke kupowac.
Ja ostatnio miałem ten sam problem,
szukałem piasty do swojej hani 1,5 vtec VI gen,
1. Jeśli masz abs to nie bedzie Ci pasowała piasta od cifa bez abs - mowa o VI gen oczywiscie
2. Do siebie dopasowałem piaste od 5D z 99 roku
3. Pamietaj ze jak nie masz abs to piasta bedzie do tarczy 240 mm z abs jest 262 czyli piasta jest wieksza i ma inna średnice otworu centrującego - średnice zewnętrzną
P.S. jeśli chcesz to mam całą zwrotnice do cifa VI gen bez abs wyciągniętą z coupe z angli.
Mi niestety nikt nie pomógł i kupiłem za małą :(
BTW: tu sobie chyba tylko znajomi pomagają bo obcym i nowym się nie odpowiada :)
to tak z doświadczenia :)
J
BTW: tu sobie chyba tylko znajomi pomagają bo obcym i nowym się nie odpowiada :)
to tak z doświadczenia :)
odpowiadam wszystkim, jezeli wiem
niezależnie czy go znam czy nie
niejednokrotnie nawet słowa "dziekuje" nie dostane (pw) albo ktos nie ma ochoty sie przedstawic z nicka na gg ;/
ale pisze jak cos wiem...
to ze nikt Ci nie pomógł wynika z tego, ze prawdopodobnie nikt z czytajacych nie wiedział
forum czyta mniej ludzi - sa wakacje
nie kazdy czyta kazdy dzial....
nie na wszystkie pytania sa odpowiedzi od razu.