PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Civic 92, 1.5 16v 90km

Rybny_CivicV
08-07-12, 11:40
Witam. Jestem na tym forum od niedawna, lecz zauważyłem, że tutaj (w przeciwieństwie do innych for) potraficie człowiekowi pomóc ;)
Do rzeczy: Zakupiłem niedawno jajko z 92r, wszystko grało, aż do momentu kiedy w czasie drogi pedał gazu przestał reagować na moje komendy, zjechałem na pobocze, auto zgasło. O ponownym odpaleniu mogłem zapomnieć. Po udanym holowaniu :cool: wymieniłem pompę paliwa, bo zdawało mi sie, że nie pompuje paliwa do silnika, po wymianie - dalej to samo, więc zabrałem się za zapłon, moduł cewki zapłonu wymieniowy- auto odpaliło, lecz po kilku km problem zaczął się powtarzać, lecz teraz już nie na "stałe" tylko przy większych obrotach silnik gasł, po odpaleniu wszystko grało, itd. Mówię - może wskazówka paliwa źle pokazuje, zalałem do pełna 98 i śmigało(wskazówka pokazywała dobrze), aż do czasu gdy wskazówka zaczęła pokazywać mniej więcej połowę baku. Znowu powrót problemu, znowu do pełna - wszystko w porządku aż tu nagle auto zaczęło skakać, kontrolka pompy się zaświeciła, jakimś cudem dojechałem do domu i założyłem posta bo nie mam już sił ani chęci. Moje pytanie jest takie: czy ktoś kiedyś spotkał się z podobnym objawem?

Van_Dal
08-07-12, 14:02
filtr paliwa zmieniłeś?? wiec tak nowe masz moduł cewkę i pompę ??

przelatuj PGMFI MAIN RELAY czy jak to tłumaczą przekaźnik pompy paliwa :) i problep powinien zniknąć