PDA

Zobacz pełną wersję : Dolot- czy mogę takoby zrobić? :-)

Robi_hch
22-06-05, 18:05
Witam! Mam znajomego który pracuje w firmie gdzie robią różnego rodzaju rury wyginają blachy itp. Pytałem go czy mógłby mi zrobić dolot z kwasówki no i zaoferował się że tak tylko musi znać dokładnie każdy rozmiar. Ja robiłem swap głowicy z silnika b8 na b7 a tam jak wiemy(znaczy w b8 ) kolektor i dolot jest dużo węższy niż w b7 dletego jak najszybciej chcę wstawić kolektor ssący od b7 i w związku z tym mam pytanie: czy mogę powierzyć zrobienie takiego dolotu firmie która tym się nie zajmuje ale jak twierdzi koleś zrobią każdą rurę pod wymiar jeśli tak to prosiłbym o dokładne wymiary takiego dolotu włącznie z kątem zakrzywienia i czy musiałbym coś ewentualnie przerabiać? Aha jeżdżę hch 3D. Amoże ktoś posiada jakiś schemat takiego dolociku...? :) Pozdrawiam Robson.

jinjet
22-06-05, 18:25
ostrzegam - jesli bedzie przynajmniej jeden OT to zamykam, problem zostawiam na prosbe Kosiniaka!!

MlodyPTP
22-06-05, 21:48
Hej ;) Poczytalem te tematy. Tez wlasnie mam ten sam probelm. Tzn mam problem w tym jaka dobrac srednice dolotu bo gdzies sie naczytalem jakis roznych rzeczy i mam metlik w glowie :) Co do tych dlugosci to tez slyszalem/czytalemplotke ze jak bedzie krotszy to bedzie wiecej mocy ,ale test kolegi Wojtrek rozwial juz moje watpliwosci ;)

Pozostaje teraz kwestia srednicy ;) Macie jakies pomysly ?? Mam srednice TB zew 63 mm. Jak zastosuje rure o przekroju 75 to nie bedzie za duzo ??