Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : odcinka przy 5,5rpm zagadka

mlodyxx
05-07-12, 18:53
witam otoz dopadl mnie taki problem bo wlzeniu slupka d16b2 na osprzecie d15b7 odciecie spadlo mi do 5,5rpm teraz pytanie czemu?? za malo paliwka w stosunku do zasysanego powietrza ? rozne przeszczepy slupkow pod inne oprzyzadowanie robilem ale takie cos dopadlo mnie pierwszy raz . tak przy okazji o czego by mozna podpasowac ECU na obd1 czyli wiazke z b7 BO tak mi chodzi po glowie komp d16w3 tylko sie zastanawiam czy tam czasem czyjnika CKF nie ma? tzn tego na wale przy dolnym kolko od rozrzadu.?z gory dzieki za wszelka pomoc

mirasek
05-07-12, 22:27
tak przy okazji o czego by mozna podpasowac ECU na obd1 czyli wiazke z b7
d16y3 (non-vtec) z MB1

jogal
06-07-12, 00:31
sprawdź sobie ustawienie rozrządu, aparat wstawiłeś z b7?? No i zapłon lampą sobie ustaw, żeby aparat był gdzieś mniej więcej w połowie skali tej fasolki...

mlodyxx
06-07-12, 03:42
Aparat zostal z b7 ,pozatym podkladalem drugi i to samo. Jedynie kolektor ssacy mam z d15z8 zalozony ale wtryski przepustnica i wszystkie czujniki sa z b7, zaplon ustawialem na moje oko czyli lekko przyspieszony ale tak zeby nie bylo spalania stukowego no i w sumie tak jakos w polowie fasolki jest , pozatym w ktora strone bym go nie ruszyl to i tak w okolicach 5,5 odcina . podlozylem p28 auto chodzi sporo lepiej ale odcina przy 6 srednie spalanie ze 200km wyszlo mi 7,4litra_na 100km przy jezdzie dosc dynamicznej . jutro podepne jakis inny obrotomierz bo moze z nim cos sie spitolilo