Zobacz pełn± wersję : Wahacze Skunk2 - i tuleje do nich
pytanie do posiadacy fakow wahaczy tylnych skunka do 5 gena
jak jest z tulejami do nich czy rozmiarowo to sa takie same tulejki jak w oem wahaczach czy w razie wymiany trzeba sobie sciagac z ebaya tuleje typowo do skunka?
jesli fake'i maja identyczna budowe samego wahacza jak skunk to oem tulejki nie podejda (w sensie mam na mysli poliuretany pod oem wahacz, bo ze zwykle tuleje nie podejda to wiadomo). Te wahacze maja troche inna budowe i wszystkie tulejki maja te same wymiary, ale jedna strona tulejki nie ma kontaktu z druga, tak jak to ma miejsce w przypadku poliuretanow w OEM wahaczu. Zeby pokazac co mam na mysli, obrazek:
http://www.boombopracing.com/ebay/pictures/skunk2/s2-lca-3.jpg
Zastanawia mnie, czy jakby zagadac z bikopurem lub olkuszem, czy i w jakiej cenie ogarneli by zamiennik takiej tulejki jakby do nich podeslac na wzor.
Wtedy mozna by miec tani lanserski wahacz i dobre tuleje.
a nie ma jakis "lansiarskich" wahaczy do ktorych da rade wladowac zwykle tuleje? tak zeby w razie awarii nie stac z fura 3tyg az paka z ebaya przyjdzie
Nie wiem jak w 5G, ale w 6G do Bloxów idealnie wchodz± PU Strongflexa.
w 6g OEM wahacz jest stalowy i dosc cienki, tak samo jak wahacze bloxa, moze dlatego pasuje. Zeliwne oem wahacze w 5g sa dosc szerokie, a blox nadal waski - nie wiem czy tuleje przeznaczone pod OEM dobrze by w nim siedzialy.
Moze ktos to juz sprawdzal.
trzeba zamawiac ori i nie ma problemow :)
zwykle tuleje moga nie wejsc, ale od s2 mozna zamowic komplet gumek do ich wahaczy. jezeli fake jest wierna kopia oryginalu to powinny pasowac.
Fakt, ale nie ma ich na miejscu, wiec dochodzi czas oczekiwania na przesylke ze stanow.
Oraz skunk raz juz zawiodl z tulejkami, chcialbym zobaczyc te "nowe" po jakis wiekszych przebiegach i ciezszym uzyciu.
Do pancernego zoltego bikopura mam juz zaufanie;)
zawiodl, i wlasnie tego typu tulejki montowane sa w fejkach. moje maja sie bardzo dobrze, z tym, ze nie wiem ile na nich zrobilem.
infi, spytaj artura z plonska czy da sie wcisnac poli w fejko s2, bo z tego co wiem, to taka kombinacja przewinela mu sie przez rece.
Artur, mysle ze "stare" skunki od "nowych" roznia sie czyms wiecej niz iloscia rowkow (material).
Oraz jestem niemal przekonany, ze tulejki w fejkach poza ksztaltem nie maja nic wiecej wspolnego, w ogole nie wiadomo z czego sa zrobione.
Ale ludzie jezdza... niech testuja;)
Wojtec12345678
07-07-12, 16:25
pytanie do posiadacy fakow wahaczy tylnych skunka do 5 gena
jak jest z tulejami do nich czy rozmiarowo to sa takie same tulejki jak w oem wahaczach czy w razie wymiany trzeba sobie sciagac z ebaya tuleje typowo do skunka?
Kiedy¶ byłem "o krok" od kupna takich wahaczy do V gena, i sprzedawca z tego forum ZAPEWNIAŁ mnie że oem podejd± :eek: ładnie by mnie w c**** zrobił :mad:
siema, arturwwa mnie wywołał wiec pisze :P
no z tego co podsyłałem arturowi zdj., Gorli¶ te wachacze co miałe¶ keidy¶ odemnie wzi±ć to arturwwa stwierdził że u mnie w fejkach s± wymienione tulejki na jakies poli :)
wachacze mam od NOLAN`a wiec jego trzeba pytac dalej :):)
nolan mial ori z tego co kojarze, z czerwonego jajka rav100 :0 zawiodlem!
ale tak czy inaczej, powinno pasowac, bo fake powinien byc wierna kopia oryginalu, wycieta na cnc z takimi samymi otworami na tuleje.
ta czerwona b16 miala te wahacze zanim zaczeto handlowac podrobami. byc moze siedzialy tam tuleje „starego” typu, wysypaly sie i zostaly zmienione na poli. pytaj poprzedniego wlasciciela :)
Altair - kojarze Twoje wahacze i tez kojarze po tulejach ze nie byly to tuleje z kompletu od wahaczy (juz nie istotne czy fake czy ori). Te tuleje wygladaly jak jakis energy suspension czy cos - pytanie skad byly dopasowane.
a co myslicie o takim noname? na focie wyglada na zwykle tuleje
http://img685.imageshack.us/img685/4613/cnzw00702k.jpg
podpinam sie pod temat... da rade wymienic te tulejki ze zdjecia wyzej? pozdr