Zobacz pełną wersję : eg4 strasznie muli do 2.5k obr.
Witam , mam pewien problem ostatnio bylem u gazownika na wymianie zaworu tankowania i regulacji (brc just). Podczas regulacji wymienial jeszcze filt powietrza niby ustawil wszystko dobrze a pojawil sie pewny problem tzn auto strasznie zamulilo dopiero jak przekroczy 2.5k obr to zaczyna wmiare normalnie jechac. do 2.5k nawet przy wcisnietym gazie w podloge jedzie jakby nie mogl i czuc ze cos go zamula... czy ktos mial juz cos takiego ??
jedź jeszcze raz do niego na regulację i powiedz w czym problem
ja tak mam czuję się jak bym ciągną ciągle jakąś przyczepę ale nie zawsze to jest czasem nie czuć różnicy czy to gaz czy benzyna bo jedzie normalnie aż chce się jeździć :)
a nie czujesz czasami takiego przerwania ?
Jak Ci przerywa, to obejrz świece, sprawdź kable, możesz też mieć za bogatą mieszankę, prędzej za bogatą niż ubogą.
Ja wymieniłem do kabli nie zagladaem a czasem szarpnie albo przytrzyma i nie zbiera sie od razu
a jakie kable najlepiej kupić doradzicie coś:D
NGK, Seiwa ... w to warto zainwestować. Nie kupuj Janmorów, bo do Civica na gazie to się niestety na dłuższą mete nie nadaje.