Zobacz pełną wersję : Wiązka D15b7 do d16z6 jak przerobić
Witam!
Kupiłem właśnie kompletny swap d16z6(angielska wersja) do mojego coupe z d15b7 i chcę uniknąć wybebeszania wiązki z auta oraz przerabiania tej angielskiej. Czytałem kiedyś , to było chyba o mini-me b7/z6 że można to obejść dokładając 2 przewody do wiązki którą mam w aucie (ale może coś mi się pokiełbasiło :bicie: ) szukałem wczoraj i dzisiaj ale bez rezultatu. Proszę o POMOC! :(
jesli chodzi o wiazke silnikowa to
można to obejść dokładając 2 przewody do wiązki którą mam w aucie
ale kabinowa jest chyba taka sama ale glowy nie dam ;)
w kabinowej jak i silnikowej brakuje kabelkow od VTEC, wiec ciagniesz dwa kabelki z zaworu do komputera i po wszystkim
Odświerzę troszkę temacik. Ponieważ robię pełen wtrysk u siebie i chciałbym się dowiedzieć ponieważ wszystkie części mam od D15B7 a mam mozliwość zakupu wiązki od D16Z6 i pytanie czy kabinowa i silnikowa są identyczne? Wtyki do kompa itp, czy wszystkie wtyczki pasują? Pozdr
leszek kojder
30-10-09, 13:43
smiało bierz tą z b7
Ale czy ta z Z6 jest identyczna, bo mam okazję kupic i chciałbym wiedzieć czy by pasowała ta z Z6, wtyczki do wtrysków i wszystkiego innego? Pozdr
wiazka i kabinowa i silnikowa od d15b7 i d16z6 rozni sie tylko tymi dwoma kabelkami o których napisał dwa lata temu furious
a powiedzcie mi silnik d15b , jesli nie ma tych 2 przewodow ? odpali ? chodzi tylko zeby go spr. i Czy ktos moglby napisac jak dokladnie poprowadzic te przeowody ? bardzo prosze
odpali. wyskoczy tylko blad vteca.
Ciągniesz jeden kabel prosto do kompa, a drugi jako masa z tego co pamiętam u mnie. Więc przy kompie tak samo - masę przykręcasz do innych mas lub nadwozia, kabel sygnałowy prosto od czujnika do kompa + ewentualnie czujnik ciśnienia.
oka a czy bez tego da sie jezdzic ?bo bede musial nia jakos do domu wrocic ...
po prostu bedzie mniej mocy tak ?
poprostu nie bedzie vteca. i tyle