PDA

Zobacz pełną wersję : sprezyny eibach do coupe V gen

mlodyxx
03-07-12, 22:30
jezdzi ktos z was na takich springach czarne springi eibach wpadly mi w rece przez prypadek i jestem ciekawy jaki bedzie efekt tego w uzytkowaniu na aucie , jesli ma ktos z was jakies wrazenia i moglby sie nimi podzielic , z gory dzieks:)

maciu$
03-07-12, 22:35
Nikt nie ma, nikt nie widział, jesteś pierwszym który będzie na tym jeździł:rolleyes:

Infi
05-07-12, 18:39
ooo eibach to tylko w japoniii na 200% autach JDM:D

w polsce nie znajdziesz takich rarytasow a jak juz to za bardzoooo wysoka cene i dlatego jest to malo popularne...:D:D:D:D:D:D

Wojtec12345678
05-07-12, 18:51
ooo eibach to tylko w japoniii na 200% autach JDM:D

w polsce nie znajdziesz takich rarytasow a jak juz to za bardzoooo wysoka cene i dlatego jest to malo popluarne...:D:D:D:D:D:D

Wiidziałem ostatnio na alledrogo komplet za 1500 zł, zastanawiałem się czy nie brać bo okazyjna cena :D

Panie autor tematu, jesteś na forum od roku i o takie coś pytasz ?:D

Infi
05-07-12, 19:40
tez widzialem nawet jak na uzywke to cena byla bardzooo okazyjna.

mlodyxx
07-07-12, 04:48
wlasnie takie sprezyny udalo mi sie zdobyc i juz siedza w coupecie efekt jest super mialem kilka hond rozne sprezyny czerwone fioletowe jak nie taczka to stale cos a na tym jazda jest prawie jak na seri ;)tyle ze nizej i sztywniej na zakretach po dziurkach zachowuje sie prawie na seryjnej zawieszce , a co najlepsze zaaplacilem za to jak za zwykla glebe koles nie wiedzial co sprzedaje chyba kolor sprezyn go zgubil bo sa czarne;D moze myslal ze to seria ;D

Kriss91
07-07-12, 09:27
Ile w końcu kolego zapłaciłeś za komplet tych sprężyn? :D

Infi
09-07-12, 17:33
widze ze mlodyxxx sie podjaral ostro :D:D:D no ale w sumie jakbym mial "eibachy" warte 2tysiace....:D

tylko sprawdz czy to sa oryginalne eibahy japonskie - czy podroby europejskie pisane przez CH czyli eibach.:D bo to moze sprzedawca cie dobrze wkrecil udajac ze nie wie co sprzedaje:)

Vincent
09-07-12, 17:59
Infi a jak ma się te europejskie podróby z "ch" to są gorsze jakościowo czy co?

Infi
09-07-12, 18:17
:D:D no kurde Przyjaciel CKPL i nie wie. podrabiane eibachy czyli te europejskie z ch to tak naprawde sprezyny Quang Jing z chin... na forum honda-tech jest bardzo duzoo informacji o tym....

chyba musze jakos naglosnic ten temat:)

Vincent
09-07-12, 18:26
To znak że wszystkiego nie da się wiedzieć :p Powiem więcej, o tym że istnieją eibaHy pierwszy raz słyszę i jestem w lekkim szoku ;p
I może naprawdę nagłośnij bo czuję, że takich jak ja jest więcej na tym forum ;)
P.S
Ale wychaczyłeś tego przyjaciela :o

maciu$
09-07-12, 18:28

Niestety "Eibach" to tak naprawdę chiński fejk (coś pokroju MTS/TA), dobrze znanego amerykańskiego Eibaha, tyle, że jadą na opinii relatywnie dobrej firmy, co pozwala utrzymać ceny wyższe niż całej reszty chińskiej konkurencji.

Infi
09-07-12, 18:37
Macku pamietasz jak jeszcze na starym forum ckpl ktos mial dobra jazde z tymi podrabianymi eibachami gdy umowili sie na jazde na torze w Poznaniu i po ostrym upalaniu okazalo sie ze zwoje w sprezynach sie powyginaly...

maciu$
09-07-12, 18:42
Macku pamietasz jak jeszcze na starym forum ckpl ktos mial dobra jazde z tymi podrabianymi eibachami gdy umowili sie na jazde na torze w Poznaniu i po ostrym upalaniu okazalo sie ze zwoje w sprezynach sie powyginaly...

Oj tam, pół forum na tym jeździ i jeszcze nikomu się nie powyginały, widocznie nieco poprawili jakość od tamtego czasu
;)

Wojtec12345678
09-07-12, 18:43

Czy gorsze ? To mało powiedziane,może te co my mamy tu w Europie nie są złe, ale mimo wszystko japan jest japan :) to tak jakby porównać gwint Buddy club n-spec + z mtsem :) (dobra) cena ok 2000 zł za komplet nowych chyba mówi sama przez się :D

Niestety "Eibach" to tak naprawdę chiński fejk (coś pokroju MTS/TA), dobrze znanego amerykańskiego Eibaha, tyle, że jadą na opinii relatywnie dobrej firmy, co pozwala utrzymać ceny wyższe niż całej reszty chińskiej konkurencji.

Święta racja, tak jak z advanami

Oj tam, pół forum na tym jeździ i jeszcze nikomu się nie powyginały, widocznie nieco poprawili jakość od tamtego czasu
;)

Na mtsie też jeżdżą ludzie :) i sobie chwalą, ale jak wiadomo każdy szuka czegoś innego.

Vincent
09-07-12, 18:53
Zostałem uświadomiony :) Ale już kupiłem i czekają w pudełku na montaż a więc wyjdzie w praniu czy są coś warte ;)

mlodyxx
09-07-12, 22:59
kurcze sam nie wiem czy to orginal czy nie ale jazda jest dosc komfortowa nawet po dziurach a i po zakretach daja rade w porownaniu do roznych czerwonych sprezyn ktorych mialem iklka rodzaji jedne fioletowe byly w miare ale na tych jest duzo lepiej , jak znajde chwile to podejrze jeszcze raz co tam dokladnie pisze za komplet dalem wstyd sie przyznac 200zl:D wiec nawet jeskli jest to chinski eibach to i tak nie ma co zalowac jeszcze sprawne amory dostalem gratis

maciu$
10-07-12, 09:20
kurcze sam nie wiem czy to orginal czy nie ale jazda jest dosc komfortowa nawet po dziurach a i po zakretach daja rade w porownaniu do roznych czerwonych sprezyn ktorych mialem iklka rodzaji jedne fioletowe byly w miare ale na tych jest duzo lepiej , jak znajde chwile to podejrze jeszcze raz co tam dokladnie pisze za komplet dalem wstyd sie przyznac 200zl:D wiec nawet jeskli jest to chinski eibach to i tak nie ma co zalowac jeszcze sprawne amory dostalem gratis

Fioletowe springi to nie chińszczyzna tylko Vogtland :p