Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomoc przy ustawieniu komputera 1.4 Sport 5D

sc0rp
03-07-12, 11:40
Witam,
Mam kilka pytan odnosnie komputera:
1. Pogrzebalem cos w komputerze i teraz jak wsiadam do auta i odpalam to wyswietla mi sie na I-MID zawsze widok statusu tylnych pasow bezpieczenstwa i musze wcisnac exit aby wrocil do wlasciwego ekranu. Wczesniej tego nie bylo.
2. Jak wgrac wlasna tapete na I-MID?
3. Jak ustawic tempomat?
4. Czy funkcja auto-stop nie powoduje nadmiernego zuzycia silnika/rozrusznika? Jesli tak, to czy nie jest to "oszczednosc" polowiczna bo pieniadze zaoszczedzone na paliwie odda sie mechanikowi z nawiazka?

Z gory dzięki za pomoc

Alix
05-07-12, 11:31
1-3 = chyba masz instrukcję użytkownika w komplecie do auta ;)
4 - mechanik to potem, zależy jak długo będziesz jeździć autem - większość ludzi kupujących nowe auta w ciągu 5 lat i <150tys. je zmienia, tyle to powinien wyżyć a martwić się będzie z reguły kolejny właściciel. Z drugiej strony Priusy jeżdżą wiele lat ze start-stopem bezproblemowo - choć mają w tym celu prostsze i mniej wysilone silniki (1.8/99KM a nie 142KM)... Ty najwyżej start-stop odczujesz w portfelu negatywnie w postaci zakupu akumulatora, który żyje krócej i kosztuje 2x tyle co do auta bez tego systemu.

A tak naprawdę to wyjdzie w praniu bo to pierwsza Hanka ze start-stopem - hehe ale Cię pocieszyłem, nie? Ale spokojnie, pierwszego diesla Hondy i-CTDI się też ludzie obawiali (szczególnie po wpadkach Toyotowskiego D4D) a w sumie jest oceniany jako jeden z lepszych na rynku. Ja tam ciągle wierzę, że Honda zatrudnia dobrych inżynierów poza zgrają księgowych :p

sc0rp
05-07-12, 13:39
Dzięki za odpowiedzi :)
1-3 Z ta instrukcja nie jest tak rozowo niestety. Tak jak udalo mi sie zalatwic punkt 1-2, tak 3 "ni hu hu". A co do start-stop, dzieki za uwage z akumulatorem :)

Blixten
05-07-12, 14:00
Punkt 2: jest intuicyjnie prosty, w instrukcji musisz tylko sprawdzić rozmiar zdjęcia/tapety, który chcesz wgrać, a potem już tylko:

http://www.youtube.com/watch?v=WB-_vCQr988

Good luck ;)

Saawrel
20-07-12, 23:41
4 - Z tego co ja czytałem to samochody ze start stop maja wrzucane specjalne rozruszniki oraz inne mocniejsze akumulatory oraz alternatory co by to wszystko sie nie posypało za szybko.