PDA

Zobacz pełną wersję : Zbiornik wyrownawczy

naver
02-07-12, 17:51
Witam, ubywa mi plynu w zbiorniku wyrownawczym, nawet jak dolewam i auto jest zgaszone. Jak silnik nie pracuje to chlodnica nie zaciaga plynu, wiec jakim sposobem moze plyn uciekac? Wyciagnalem zbiorniczek i przejrzalem go, nie widac zadnego pekniecia.

sytuacje odkrylem po moim niedopatrzeniu. dolalem plynu przed wyjazdem i nie zakrecilem zbiorniczka wyrownawczego. Tankujac na stacji gaz do pelna, po przelaczeniu na gaz mi gasla, wiec podnioslem maske i patrze, a tu :sick: nie zalozony waz i korek od wyrownawczego. Jak zalozylem to przejechalem do domu i plyn juz wciagnelo. Dolalem znowu. Na postoju plyn mi znikl a pod autem plama. Dolalem do chlodnicy na max i do zbiornika poraz kolejny i znowu ze zbiornika ucieka. Ale jak to mozliwe ze w trakcie postoju ten plyn gdzies splywa?

temperatura silnika nie wychylila sie ponad norme, dlatego nie mailem zadnych podejrzen.

Dextero
02-07-12, 18:53
Podczas stygnięcia auta, silnik zaciąga płyn ze zbiornika wyrównawczego. Masz gdzieś nieszczelność. Sam musisz znaleźć miejsce z którego leci.