PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z tankowaniem ....

gorzkimaster
01-07-12, 11:13
Witam gdy kupiłem auto a było to niedawno postanowiłem zalac do pełna moją hanke ale podczas tankowania dystrybutor mi przerywał nie dało sie tankowac myslałem ze problem tkwi własnie w dystrybutorze lecz na innych stacjach miałem podobnie ... wywnioskowałem ze mam zapowietrzony bak paliwa poniewaz gdy odkrecam korek czuje ze w zbiorniku paliwa jest duze cisnienie poniewaz strasznie syczy ... jak rozwiązac ten problem bo nie moge sie mormalnie zatankowac ... z góry dzieki za pomoc POZDRO :)

probestic
01-07-12, 11:20
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?8223-Odbijanie-pistoletu-przy-tankowaniu&highlight=odbijanie

KAMIL21
01-07-12, 11:43
Syczenie to normalna rzecz po odkręceniu baku, a jeśli chodzi o tankowanie to wystarczy jeśli po włożeniu "lejka" od dystrybutora do wlewu będziesz dociskał go w dół i po problemie ;) Pozdrawiam :)

gorzkimaster
01-07-12, 20:35
dzieki koledzy:) pomogło;p

KAMIL21
01-07-12, 20:59
Służymy pomocą ;)

Zielony11499
03-07-12, 01:15
hahaha. miałem to samo na początku :D trzymałem tę polewaczkę dystrybutowa w górze i co chwile przestawało tankować :D. zapytałem pana na stacji i mi wyjaśnił. koniec języka... :)

zabor
03-07-12, 02:04
To ja podbiję się pod temat, ostatnio w tym roku przestało syczeć nawet jak zaleję pod korek a było tak od kiedy pamiętam... Nieszczelny korek, czy też filtr węglowy? Bo przewody wymieniane i szczelne. Spalanie minimalnie większe. Ktoś ma nie syczący bak? Czy też chodzi o zbliżający się koniec świata :)

KAMIL21
03-07-12, 10:11
To ja podbiję się pod temat, ostatnio w tym roku przestało syczeć nawet jak zaleję pod korek a było tak od kiedy pamiętam... Nieszczelny korek, czy też filtr węglowy? Bo przewody wymieniane i szczelne. Spalanie minimalnie większe. Ktoś ma nie syczący bak? Czy też chodzi o zbliżający się koniec świata :)

Obstawiał bym za końcem świata bo też mi od czasu do czasu nie syczy ;D

Tomeszek
03-07-12, 10:23
syczenie z tego co ja wiem oznacza zapowietrzony bak, co raczej nie jest dobre. wiec ja bym się na waszym miejscu cieszył zamiast szukać problemu ;)

KAMIL21
03-07-12, 11:24
syczenie z tego co ja wiem oznacza zapowietrzony bak, co raczej nie jest dobre. wiec ja bym się na waszym miejscu cieszył zamiast szukać problemu ;)

Ale syczy każdemu tylko nie nam :D

Zielony11499
03-07-12, 11:29
właśnie ja bym powiedział że niesyczenie oznacza nieszczelności związane z bakiem :). w momencie kiedy pompa zabiera paliwo powstaje podciśnienie w baku i to ono właśnie syczy przy odkręcaniu korka. w momencie kiedy po wypiciu dużej ilości paliwa nie ma syczenia oznacza nieszczelność baku przez którą wyrównywane jest ciśnienie w zbiorniku

KAMIL21
03-07-12, 11:45
Tylko że u mnie wygląda to różnie, raz syczy, raz jest cisza ale paliwo nie ucieka ani go nie czuć więc się tym nie przejmuję ;)

albanOS
03-07-12, 14:20
Panowie a jakie macie korki w swoich Haniach?:confused: ja mam dość dennie wciskany wyjmuje się go dość łatwo....

Labed2007
03-07-12, 15:41
Panowie a jakie macie korki w swoich Haniach?:confused: ja mam dość dennie wciskany wyjmuje się go dość łatwo....

Dziwne, wszystkie hondy jakimi jeździłem miały korek odkręcany...

gorzkimaster
03-07-12, 20:15
no tez słyszałem ze syczenie to zapowietrzony bak dzis lałem za 100 i nawet na sekunde nie przerwało trzeba miec technike a pani która tankowała obok patrzyła sie jak na idiote xD ale wybacze jej bo ładna była ;p pozdro ;)

falek84
03-07-12, 20:41
Ja mam inną technikie na odcinanie przy tankowaniu. Pistolet ustawiamy pod kontem ok 90 stopni i leje się jak talala.

KAMIL21
03-07-12, 23:53
Ja mam taki sposób że wkładam do końca i dociskam mocno do dołu, jeszcze nigdy nie przerwało i wygląda normalnie ;D

kubota
04-07-12, 00:35
mi się najlepiej tankuje na BP, bo można bez problemu obrócić pistolet, na orlenie jakieś przykrótkawe są..

kotc
05-07-12, 09:22
tru, tak samo robie, wkladam rure, zahaczam zeby nie wypadlo (opieram do dolu, tak jakby mialo sobie lezec samo, ma taki metalowy ring) i leje ;) nigdy nei zauwazylem problemow, leje do pelna (raz 44.8l wlazlo). i zawsze syczy przy otwieraniu, moja teoria to ze jak pompka wypompowuje paliwo to sie robi podcisnienie i ten syk to wlatujace powietrze :)

Zielony11499
06-07-12, 12:23
ten syk to wlatujace powietrze dokładnie. jeśli na korku od wlewu paliwa byłby jakiś odpowietrznik (tak jak w audi) to nie powinno mocno syczeć. nasze, a przynajmniej mój korek nic takiego nie ma, więc syczy