PDA

Zobacz pełną wersję : rwie przy ruszaniu(po wymianie sprzegla)!!!

jacu27
13-08-07, 22:58
słuchajcie mam problem wymianiłem sprzegło razem z dociskiem ( firmy Valeo) przejechałem 1500 kilometrów i mam jakiś dziwny objaw kiedy ruszam na obrotach ok 2000-2500 auto rwie nie rusza płynnie(czuć jak silnik tak jakby podskakiwał!!!) mechanik stwierdził że może byc zapowietrzone (jest to możliwe żeby taki objaw był zapowitrzenia?) :( jeszcze jedno mam silnik po kapitalce przejechałem ok 3000 tysięcy i powonno być już wszystko super a nie jest mianowicie jak się naczytałem hania od 60 do 100 na 4 biegu powinna przyspieszać ok 13 sekund mi przyspiesza 20 !!!! od 2000 do 2500 obrotów auto wogóle nie jedzie jakby go dławiło czasami wręcz czuć jakbyś wciskał i puszczał gaz (delikatnie mówiąc telepie jak na karuzeli w przód i w tył))!!masakra :djablek: wpierniczyłem już 7 tysiaków do tego auta i mam dosyć :bicie: chce nim w końcu jedzić jak należy o co może chodzić pomocy jak kto ma pomysła piszcie dzięki z góry pozdro

azarro
13-08-07, 23:02
czasami warto sprawdzić swiece, przewody lub aparat zapłonowy jak dostaje tzw kangura

jacu27
13-08-07, 23:06
dzięki za szybką odp. świece mam nówki, sprawdze kable a jak mam sprawdzic aparat?

azarro
13-08-07, 23:09
ja podjechałem do boscha i podłaczyli mi pod komputer koszt 50pln i okazało się iz musiałem zakupic tzw paluch oraz kopułke i od tej pory jest ok a przewody wymieniłem sobie sam dodatkowo

jacu27
13-08-07, 23:13
ok dzięki pozdro :afro:

[ Dodano: Wto 14 Sie, 2007 ]
zmieniłem kable nic nie pomogło :/

Furious
14-08-07, 12:11
moze po remoncie mechanik zle Ci ustawił rozrzad i jest przesuniety o jeden zabek? sprawdz tez zapłon, to sie wyjaśni. A sprzeglo VALEO nie bylo raczej dobrym wyborem

jacu27
14-08-07, 12:22
dzięki w czwartek jadę zostawiam mu auto i niech dłubie kasę zapłaciłem za remont to ma jeździć !! dzięki sprawdzę zapłon co do rozrządu przekaże żeby sprawdził.co do sprzęgla spitoliło mi się poprzednie a wyjeżdżałem na urlop musiałem mieć od zaraz a to było (niestety) dzięki furious

[ Dodano: Pią 17 Sie, 2007 ]
elo słuchajcie co do małej mocy i słabego przyspieszenia na obrotach 2000-2500 okazuje się iż zapłon był źle ustawiony!!! podjechałem do mechanika zdegustowany tym faktem otwarł maskę podkręcił zapłon i nie te auto co do sprzegła jeszcze nie wiem bo jest na warsztacie pozdro :agent:

[ Dodano: Sob 18 Sie, 2007 ]
elo jak by to kogoś interesiło to już mi autko chodzi super ustawienie zapłonu i śmiga jak szalone!!!!!!!!! :) :aloha: