Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zaparowane reflektory

tiger102
13-08-07, 20:19
Witam!

Dzisiaj zauważyłem, że w mojej hondzie mam zaparowne przednie reflektory. Jest to wersja 5D, MA97. Co może być przyczyną parowania reflektorów? Dzieki. Pozdrawiam.

qba1983
13-08-07, 21:08
przyczyna jest niesczelnosc :aloha:
jak bedzie sie to nagminnie powtarzac i bedzie ci to przeszkadzac to wykrec i rozklej klosz(uzywajac suszarki lub opalarki). mozesz wyczyscik klosz od spodu oraz odblysnik(ale na sucho) pozniej w miejsce tej masy bitumicznej wstrzyknij sylikonu sanitarnego i sklej klosz. bedzie szczelny jak nowka. pozdrawiam

SPUTNIK1957
13-08-07, 21:14
Rozumiem że paruje Ci tylko plastikowy klosz ? przyczyna jest prosta: jest nieszczelny i zbiera się tam wilgoć, mam pewien patent a mianowicie rozebrać ten pierwszy klosz ten plastikowy przy okazii umyć płynem do naczyn wysuszyć i złożyć spowrotem tylko przed załozeniem wrzucić tam jedną kuleczkę antywilgociową (takie kuleczki są w papierowych saszetkach gdy kupujemy buty ;) ) i powinno pomóc mozna też po założeniu tą krawędz klosza która styka się z plastikową obudową lampy uszczelnić silikonem, silikon będzie tylko na zewnatrz czyli w razie czego możemy go łatwo usunąć i znów rozebrać lampę

damios
13-08-07, 23:27
Ta kuleczke. Sklej ja dobrze poprostu

qba1983
14-08-07, 13:47
Ta kuleczke. Sklej ja dobrze poprostu
popieram kuleczka jest zbedna tam sa takie 2 rurki ktore odpowiadaja za odparowanie(jak sa duze nieszczelnosci nie nadarzaja odprowadzic pary i woda sie skrapla)

tiger102
15-08-07, 11:27
Dzieki, bede działał :)