Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szyba wyskakujaca z prowadnic

tiger102
13-08-07, 20:18
Witam!

Ostatnio otwierałem dszybę boczną, przednią od strony pasażera i zauważyłem, że szyba wyskoczyła z uszczelki i prowadnic. Próbowałem ją umieścić we właściwym miejscu, ale nie było to możliwe, szyba zaklinowała się. Musiałem ściagnąć tapicerkę, lusterko boczne i udało sie szybę włożyć w prowadnice. Myslelam, że wszystko bedzie ok, ale szyba teraz za każdym razem wysksuje z prowadnicy. Niestety nie mogę otwiwerać w związku z tym szyby. Co może być tego przyczyną, jak sobie poradzić z tym problemem? Dzięki.

aer
13-08-07, 20:34
u mnie przyczyną podobnego problemu była poluzowana śruba od mocowania prowadnicy,
musisz jeszcze raz rozebrać drzwi, umieścić szybę na miejscu, prawidłowo wyregulować prowadnice i powinno być dobrze...
prosta sprawa

tiger102
13-08-07, 20:40
Dzięki, bede próbował.

gucio
16-08-07, 11:56
Według mnie to czeka Cie wymiana mechanizmu podnoszenia szyby.

KiTT
16-08-07, 21:15
gucio, nie dramatyzuj!!

w mmomim wypadku odpoweidzialna byla plastikowa klamra w dolnej czesci prowadnicy ktora miala zbyt duze rozgiecie i nie "trzymala" szyby. silikon szklarski i wczesniejsze oczysczenie klejonych powierzchni i do tej pory gra i huczy :D

Lcfr
16-08-07, 21:53
u mnie przyczyną podobnego problemu była poluzowana śruba od mocowania prowadnicy,
musisz jeszcze raz rozebrać drzwi, umieścić szybę na miejscu, prawidłowo wyregulować prowadnice i powinno być dobrze...
prosta sprawa

dokładnie
to pierwsze zapobiegawcze dzialanie...

za luz i wypadanie z prowadnicy moze byc odpowiedzialne:
- uszczela szyby
- luz mechanizmu szyby
- poluzowana sruba mocowania prowadnicy badz ....szyby...!!!

Ostry1947
30-04-15, 20:18
Odświeżę trochę temat. Mam podobny problem szyba podczas podnoszenia opada mi do przodu. W prowadnicach chyba siedzi tak mi się wydaję.

Wcześniej urwała mi się śruba od podnośnika, znajomy z pracy zamontował mi to z powrotem na warsztacie. Ja złożyłem szybę i przykręciłem wszystko i wtedy się zaczął problem. Przed urwaną śrubą szyba chodziła ładnie. Próbowałem regulować prowadnicami ale nic z tego.

bartek_levis
02-05-15, 13:09
Wyjmij mechanizm i sprawdź czy główny nie nie ma.luzu jak ma to na forum szukaj jak naprawić metoda MacGyvera

Ostry1947
03-05-15, 17:29
No właśnie nie ma luzu, wszystko wg mnie jest ok. Śruba która się urwała jest skręcona praktycznie na maksa tak żeby mogła się poruszać. Podobny problem lecz troszkę mniejszy zaczyna się od strony kierowcy, szyba przy zamykaniu nie dochodzi do belki równo i zagina uszczelkę.