Zobacz pełną wersję : Montaż tylnej dolnej rozpórki
Cześć, chciałbym się spytać jak założyć tą rozpórke, czy auto ma stać na ziemi czy muszę podnosić?
pozdrawiam
Jak wejdzie bez podnoszenia to po co podnosic ?
Nie ma znaczenia , ale bez podnoszenia to raczej nie zamontujesz :)
czekam na fotostory z montażu bez podnoszenia auta.
czekam na fotostory z montażu bez podnoszenia auta.
no a kanał w garażu po co jest? pytam się tylko jak prawidłowo mam ją zamontować czy zawieszenie ma po prostu luźno zwisać czy ma stać w "neutralnej" pozycji na ziemi...
Jak chcesz sie zabic to wykrecaj smialo srube ktora trzyma wahacz w momencie jak auto stoi na ziemi :D
Ludzie pomyslcie chwile zanim klepiecie takie bezmyslne tematy. Pomijam fakt, ze na stojacym na ziemi aucie pewnie sily takie dzialaja na srube ze za cholere by sie jej nie wyjelo.
Jak chcesz sie zabic to wykrecaj smialo srube ktora trzyma wahacz w momencie jak auto stoi na ziemi :D
Ludzie pomyslcie chwile zanim klepiecie takie bezmyslne tematy. Pomijam fakt, ze na stojacym na ziemi aucie pewnie sily takie dzialaja na srube ze za cholere by sie jej nie wyjelo.
Nie umiał bym lepiej tego wytłumaczyć:D Ja zakładałem na 2 lewarki (jeden auto drugi wahacz)
A jeśli ktoś chce zamontować rozpórkę nie od 'dupy strony' tylko wewnętrznej części auta to po kiego grzyba ma wyciągać śruby?
a masz chociaz jedno foto tak zamontowanej rozporki czy teoretyzujesz ? ja jakos nie widze tego rozwiazania :)
PIMPEK_EJ2
01-07-12, 01:20
ja jakos nie widze tego rozwiazania
Ziom ja też nie chyba że są takie rozpórki których też nie widzieliśmy:)
A jeśli ktoś chce zamontować rozpórkę nie od 'dupy strony' tylko wewnętrznej części auta to po kiego grzyba ma wyciągać śruby?
A do czego chciałbyś ją dokręcić
Pewnie do maglownicy skoro od wewnątrz auta
Tylna dolna do maglownicy, fantastycznie :D
a masz chociaz jedno foto tak zamontowanej rozporki czy teoretyzujesz ? ja jakos nie widze tego rozwiazania
http://img826.imageshack.us/img826/4967/img5032t.jpg
Chcesz jeszcze jedno?
A jak jest zazwyczaj przykręcona? Na przestrzał śrubą a jak ktoś nie chce bądź nie może wyjąć starej śruby to żaden problem odkręcić nakrętki.
Wtedy montaż rozpórki to kilka minut.
No ale fakt, większość je montuje by zyskać 'respect na dzielni'.
Magla możesz zaspawać. Po co skręcać?
Ps. Żeby była jasność to nie moje auto, nie mój pomysł, nie moje wykonanie. Ot ciekawostka.
PIMPEK_EJ2
01-07-12, 10:35
Dzięki za foto tak zamontowanej jeszcze nie widziałem. Pomysł nie głupi ale
Na przestrzał śrubą a jak ktoś nie chce bądź nie może wyjąć starej śruby to żaden problem odkręcić nakrętki.
Wtedy montaż rozpórki to kilka minut.
Z tego co pamiętam ta nakrętka jest do wózka przyspawana więc z jej odkręceniem lipa jest:)
Nakrętka przyspawana jest do tej dziwnej podkładki która chroni śrubę od boków. Przynajmniej u mnie tak jest.
Jedno mocniejsze szarpnięcie i te magiczne spawy puszczają :P