Zobacz pełną wersję : wosk koloryzujący do lakieru R-86P
witam
z powodu kilku otarć parkingowych zmuszony jestem do usunięcia kilku drobnych rysek z karoserii. Niestety jak dotąd nie znalazłem "w sieci" żadnych dedykowanych wosków koloryzujących do lakieru R-86P ( Camelia Red Pearl ) --> "fioletowa perła" :p
Dodam że ryski są dość delikatne jednak w kilku miejscach głębokie ( do podkładu )
Może da się zastosować zamiennie jakiś odcień ? Powiedzmy Bordowy ? :confused:
Jeśli ktoś miał już podobne zmagania proszę o info. . .
Czy wierzysz w to że ktoś wyprodukował wosk koloryzujący (haha też dobry twór) specialnie do Twojego lakieru ? - ja nie.
Przeczytaj wątek o woskach itp.
Jak dla mnie te woski koloryzujące to 90% marketingu, a tylko 10% skuteczności :) Polerkę zrobisz, na to zwykły wosk i będzie git :)
Ja ci powiem tak: albo sam albo spec od polerki elektrycznej, ja dałem 150zł za polerkę całego auta i normalnie niebo a ziemia jak się teraz błyszczy... Jak decydujesz sam to tak: polerka/szlifierka kontowa z regulacją obrotów, odpowiednia końcówka, pasta polerska i ogień :D
dzięki za info ;)
pomyślimy więc nad polerką
polerka/szlifierka kontowa z regulacją obrotów
Polerka… a nie szlifierka:
1. szlifierka nie ma głowic odpowiednich pod podstawki na pady (przynajmniej ja nic o tym nie wiem)
2. nie widziałem szlifierki z regulacją obrotów.
2. nie widziałem szlifierki z regulacją obrotów.
To mało widziałeś
To mnie uświadom, skoro gdzieś taką widziałeś - chętnie kupię do cięcia stali.
Proszę bardzo np.hitachi
http://www.hitachi-narzedzia.pl/elektronarzedzia/index.php?a=2&b=2&c=2&d=4&e=87
Każda lepsza firma oferująca elktronarzędzia ma w swojej ofercie kątówki z regulacją obrotów,hilti,makita,bosh,...Ta akurat ma od 2800-10000.ale robiłem kiedyś kątówką która miała 1000-10000.
2800-10000rpm hmm do polerki trochę nie teges ;)
2800-10000rpm hmm do polerki trochę nie teges ;)
Nie chodzi szlifierkę do polerki,tylko ogólnie o szlifierke z regulacją obrotów,Kolega PlushaQ nie widział nigdy takiej,to mu pokazałem że isnieje coś takiego:p
Oooo… no faktycznie, istnieje ;] Nie, no nie rozglądałem się nigdy za kątówkami z wyższej półki, bo tnę dość sporadycznie, tak więc nic lepszego niż marketówki nie potrzebuję. W każdym razie, dzięki za info na przyszłość ;]
jak koledzy mówili.. polerka elektryczna to dobry zakup. Dziś się swoją bawiłem, usunąłem smołę, wiele rys w tym po antenie cb niefajne kółka, napis UMYJ MNIE który ktoś napisał mi na tylnej klapie.. i wiele innych głębokich rys nad którymi płakałem.. warto też sprawdzić grubość lakieru przed polerką, bo ja np miałem pewność że cały samochód był malowany i lakier jest gruby, więc nie bałem się że spalę lakier.. jeżeli robisz to pierwszy raz dużo wody jest wolniej ale łagodniej, jak nabierzesz wprawy to już sam to wyczujesz potem ;)
Ja mam szlifierkę z niższej półki z regulacją obrotów polerowałem nią kiedyś aluminium i dało radę http://www.graphite.pl/PL/katalog/Elektronarzedzia_GRAPHITE/Szlifierki_katowe/59G096.html
Son - Goku
08-07-12, 00:33
no pewnie że te tańsze też dają radę.
Ale nie na dłuższą metę.