Zobacz pełną wersję : setup ssaka z d16z6 do d14z2
dominiqe16
28-06-12, 19:38
witam wczoraj szybko zamkneli ten temat a i tak nie dowiedziałem sie tego co mi potrzeba, a chodzi mi o to ze w d14z2 mam kość od krokowca trzy pinową a ta od d16z6 ma dwu i jest jeszcze kilka takich kosci POMOCY i prosze przeczytajcie oco chodzi a nie usuwajcie odrazu
Było już wiele pytań o to. Połącz starą przepustnicę z Z2 z nowym ssakiem, a przełóż jedynie kółko mocujące linkę z przepustnicy od Z6 do starej. W taki sposób podłączysz kable do przepustnicy jak wcześniej (nie mam jednak pewności czy nie będzie potrzeby przedłużenia niektórych).
Trzeba przedłużać kabelki, było wielokrotnie pisane na temat przeszczepu ssącego
Większość rzeczy, które napisaliście się zgadza, oprócz przedłużania kabli bo starcza ich bez problemu.
Musisz mieć ssaka z6, przewód paliwa z6 lub b7 bo ten od d14 jest za krótki, najlepiej jest też mieć listwę wtrysków od z6 ale wrzucić tam musisz wtryski od twojego z2. Oprócz tego warto również kupić ze 2-3 metry wężyka bo na pewno Ci go nie starczy, a oprócz tego musisz zaślepić miejsce po silniczku krokowym w ssaku i przerzucić kółko od przepustnicy.
Jak chcesz to mieć od razu dobrze zrobione to kup też uszczelkę pod ssący(między blokiem a ssącym) oraz uszczelkę pod przepustnicę, to unikniesz problemów związanych z wciąganiem lewego powietrza i tym samym falowaniem obrotów, dużo ludzi tego nie zmienia i potem nie wiedzą dlaczego tak się dzieję.
Aha i bym zapomniał, musisz też zaślepić jeden kruciec wody, bo niestety Ci zostanie. A tutaj masz krótki tutorial w języku angielskim -->> www.dodo-upgrades.nl
a ja po raz kolejny zamykam ten temat...poszukaj i poczytaj dokładnie a wszystkiego się dowiesz