PDA

Zobacz pełną wersję : tył samochodu - czy oryginał, reflektory, pedał sprzęgła

ekoko
28-06-12, 11:43
Witajcie,

Jestem zainteresowany zakupem civic'a 1.7 cdti i zauważyłem, iż od wewnętrznej strony bagażnika, na wysokości zderzaka jest tak jak by "napaćkane" czymś żółtym (auto jest srebrne). Prosze Was o opinie czy tak jest w oryginale czy też byo tam coś robione ? Jeżeli mógłbym prosić to prosiłbym o umieszczenie przykładowych zdjęć Podłogi i ścian bagażnika.

Dodatkowo zauważyłem, iż lampy są troszkę pożółkłe na górze - czy to tez normalne i czy można to łatwo usunąć.

A i jeszcze jedno pytanie, jak u Was działa pedał sprzęgła bo tutaj troszke cięzko (nie bardzo ale chodzi troszke sztywno - czy w tych modelach tez tak jest)

Będe bardzo wdzięczny za pomoc (będzie to pierwsza moja civica i honda a przesiadam się z francuzów także prosze o wyrozumiałość na brak mojej wiedzy).

Z góry dziękuje za fachowe odpowiedzi :)

Krzysztof1969
28-06-12, 16:04
Nie wiem ja mam benzynę sprzęgło chodzi lekko. Nie mam żadnych pożółknięć. Auto z 2001 roku.

ekoko
28-06-12, 17:14
Dziekuje za odpowieź. Jednakże nie chodzi dokładnie o pożółknięcia metalu, chodzi o taka jakby paste pomazana po wewnętrsznej część pasa tylniego (od środka bagażnika)

Coś w stylu jak tutaj: http://allegro.pl/honda-civic-vii-01-05-3d-pas-tylny-tyl-i2406961403.html . Czy także tak macie? To jest oryginalne zabezpieczenie?

I dodatkowo poinformujcie mnie prosze czy oryginalnie jeżeli auto posiada hak z tyłu to sa wzmocnienia w magażniku ? po lewej i prawej stronie obok tego wgłębienia ?

Tutaj to widać, czyli jednak jest to oryginalne: http://allegro.pl/honda-civic-01-05-3d-pas-tylny-podloga-bagaznika-i2450979849.html

owsikk
28-06-12, 17:37
To jest specjalna masa zabezpieczająca łączenia blach. Oryginalnie producenci smarują blachy na łączeniach. Jak jest dobry blacharz to po spawaniu "wypaćka" tak samo jak oryginał ;-)

lechu_jr
30-06-12, 11:04
Z tą masą to chyba normalne. Miałem ej 1 i ep2 i w obu to tak wyglądało, nie dość ze nie pasuje kolorystycznie to jeszcze estetyka nałożenia pozostawia wiele do życzenia